luni, septembrie 16, 2024
Home > Copii > Idei de cadouri de iepuraș pentru copii

Idei de cadouri de iepuraș pentru copii

Anul ăsta Paștele pică pe 16 Aprilie, deci vine Iepurașul, așa-i? Panică? Nu neapărat, dacă te pregătești din vreme.

Cadouri pentru copii de 0-2 ani

Ăștia-s mici, deci cadourile sunt mai mult pentru mămica-de-[inserează aici numele copilului]. Deci trebuie ceva care îi place ei, adică ceva care măcar să pară (și poate chiar să și fie) educațional și,pe cât posibil, din materiale naturale. Alege ceva colorat, non-toxic (pentru că unica preocupare a copiilor mici-mititei este să bage chestii în gură) și cu piese suficient de mari încât să nu poată fi înghițite sau băgate în nas sau în urechi.

Cam cum este celebrul turn cu inele colorate, din lemn, care ajută bebelușii să devină Einstein, pentru că învață natural să pună cercurile unul peste altul în ordine crescătoare (și, de cele mai multe ori, în fix orice ordine are chef bebelușul). Sau ceva în genul ăsta:

Cadouri pentru copii de 2-4 ani

Nici aici nu are multe de spus copilul, pentru că mama încă are impresia că poate controla mediul în care puiul ei crește. Este vârsta copilului la care mama are impresia că a reușit să-și facă copilul să priceapă că ciocolata este o mizerie plină de zahăr pe care nu vrem s-o mâncăm (decât toată odată și, dacă e la borcan, cu lingura). Ia tot chestii educațonale: cărți cu poze maaari, frumos colorate, cu desene cât mai artsy și cuvinte puține. Câine – oaie – pisică – ham – behehe – miau, cam astea ar fi. Astea ar fi cadouri bune și pentru bebelușii de mai sus, dar trebuie căutate să aibă pagini groase, pentru că, alftel, vor fi rupte imediat. La cei puțin mai mari, către patru ani, cărțile pot avea și pagini ceva mai subțiri, dar nu pune pariu că darul tău va rezista prea mult. Copiii mici, după ce trec de etapa în care gustă orice, intră în etapa în care distrug chestii cu viteză și hotărâre uimitoare.

Știi ceva? Mai bine ia ceva de pluș. Chestiile astea rezistă și la bombardament, sunt moi, se poate dormi cu ele și pot absorbi fără probleme cantități impresionante de bale, lacrimi și muci și se pot băga la mașina de spălat când devin risc biologic.

Cadouri pentru copii de 4-6 ani

Biata mămică-de-[inserează aici numele copilului] – tocmai constată că soacră-sa a hrănit copilul pe ascuns cu toate bomboanele pe care le avea în cămară și, ca să nu-i fie foame, i-a făcut clătite cu dulceață și pudră de zahăr, apoi, când au ieșit în parc, i-a cumpărat o acadea și acum se lamentează că „nu mănâncă nimic copilul ăsta!”. În plus, copilul cere singur jucării tâmpite pe care le-a văzut la televizor la grădiniță sau la bunici, iar viața de mamă care face lucrurile ca la carte s-a complicat considerabil. Stima de sine e la pământ și frustrarea e pe un norișor de furtună, așa că ia orice știi sigur că nu va zbura la gunoi într-un acces de furie în timpul unei razii de curățenie și ordine în camera cu talmeș-balmeș.

Știi cu ce nu greșești niciodată? Cu lego și păpuși. Mai ai varianta chestiilor cărora li se face reclamă la TV, care sunt în esență nimicuri din plastic, care luminează, cântă, se colorează la apă și se consumă rapid, cu un singur lucru în comun: raportul inutilitate-preț este optim. Cu cât e mai scump, cu atât e mai inutilizabil, se consumă mai repede, face mai multă mizerie în casă și… bucură copilul. Însă trebuie să știi un lucru: darul tău va avea viață de fluture – bucurie azi, la gunoi mâine. Dar măcar scutești părinții de o cheltuială pe care ar ceda la un moment dat s-o facă și sigur ar ajunge s-o regrete.

Și iată o listă cu ce să NU iei:

  • Jocuri la cutie, pe care nu le-ai văzut jucate cu succes în altă parte (majoritatea au cutii maaari, să pară că sunt consistente, că altfel n-ai da banii pe ele, dar găsești fix o hârtie tipărită și trei obiecte inutilizabile înăuntru);
  • Haine care nu seamănă cu cele pe care le-ai văzut pe copilul ăla de obicei (pentru că vor sta într-un fel de purgatoriu în dulapul de haine al copilului, și apoi vor pleca pachet către alți copii, cu textul „sunt noi, nici n-a apucat să le poarte„);
  • Plușuri. De la patru ani încolo, casa în care trăiește și crește un copil, plus cea a bunicilor, sunt pline-ochi de plușuri. Cantitatea de plușuri deja existente este atât de mare, încât ar ocupa o cameră doar ele, dacă n-ar mai zbura către alte zări odată cu fiecare acces de „azi facem ordine, că nu se mai poate” al familiei.

Cadouri pentru copii de 7-9 ani

Vârsta asta e un vis. În sfârșit, poți cupăra ceva util și deștept, adică orice carte de care îți amintești cu drag din copilăria ta. În principiu, și părinții copilului își amintesc cu drag cam aceleași cărți, deci nu prea ai cum să dai greș. Dacă însă duci doar cărți, copilul te va urî măcar puțin (băiețeii încă vor lego la vârsta asta, iar fetele încă vor păpuși și figurine mici), așa că salvează-te și evită să le vezi mutrele dezamăgite: ia și ceva lego sau ceva păpușă sau figurină. Ca aceste brioșe-transformer-mutant de succes, care au și arome – de toate, de la ciocolată și vanilie (cele mai reușite), la detergent de vase și săpun de rufe de pe vremuri (deși pe etichetă scrie fructe de pădure, lămâie și struguri).

Cadouri pentru copii de 10-12 ani

Știi ce? De la zece ani încolo ăștia stau numai pe smartphone și butonează de zor. Fetele își fac deja selfie-uri și folosesc app-uri care simulează machiajul (și postează rezultatele pe Facebook), iar băieții primesc de la părinți laptopuri de gamer de 4000 de lei. Ce cadou să le iei? Pentru fete ai putea nimeri cu ceva haine, dar ai grijă să studiezi copila înainte, să vezi cam ce poartă – dacă iei orice altceva, e păcat de cheltuială. Pentru băieți e posibil să te mai poț fofila cu încă niște lego, dar din gama cu beculețe și mecanisme, că din celelalte au deja un vagon, din care mai rărește sporadic femeia de serviciu când dă cu aspiratorul.

Save

Save