Ai nevoie de o sedinta foto corporate pentru LinkedIn. LinkedIn este un BestJobs cu newsfeed. LinkedIn este curtea școlii de HR, unde toată lumea bate mingea și joacă flori, fete all business și băieți cu zâmbet larg și cravată. LinkedIn este lista online cu oamenii care muncesc în țara asta… și peste hotare.
Pe LinkedIn ai nevoie de o poză bună. Iar dacă ai și o firmă, în pagina firmei, ca și pe site, vrei o poză cu echipa ta într-o ipostază care chiar comunică.
Toate bune și frumoase, dar cum faci asta?
Fără fotograf profesionist
Dacă vrei poze bune pentru profilul tău de LinkedIn, dar pe care nu vrei să cheltui altceva decât nervi, timp și, eventual, timpul unui prieten, nimic mai simplu.
Ai nevoie în primă fază să citești câte ceva despre cum se fac autoportretele foto, apoi să decizi la care dintre echipamente o să renunți și cum te vei descurca creativ, doar cu un telefon cu cameră foto bună. Și măcar un trepied, un braț mobil sau un prieten / o prietenă dornic/ă să te ajute.
Apoi va trebui să găsești un fundal alb sau uni, în contrast cu hainele alese, și un loc cu lumină bună. Lumină foarte bună. Nu lumina de la vreo veioză, ies pozele prost. Nu lumină rece, dă pielii un aspect deloc natural. Nu directă, pentru că vrei un aspect profesionist. Un loc bun pentru poze este, de fapt, în afara casei, într-o zi luminoasă, cu un perete alb în spate, într-un loc unde nu bate soarele direct. Odată găsit locul, nu te sfii, fă multe poze.
În final va trebui să alegi cea mai bună fotografie dintre toate cele pe care le-ai făcut, să o descarci în calculator și să o editezi un pic. Sunt tot felul de programe cu care poți face asta (de exemplu, Adobe Spark sau Canva) și trebuie doar să ai grijă să nu aplici efecte ridicole sau să exagerezi contrastul, ajustarea luminozității și altele. Vrei ca poza ta să arate bine, nu ca și cum este editată de cineva care nu știe ce face.
Apoi, când ești mulțumit/ă, salvezi poza editată și, înainte să o pui pe LinkedIn, arat-o câtorva prieteni. Tu s-ar putea să exagerezi cu mândria de a fi făcut poza singur/ă, așa că prind tare bine ochii celorlalți. Dacă feedbackul prietenilor e bun, go! Bea un pahar de Prosecco și pune poza pe LinkedIn, be a star!
Cu fotograf profesionist
Cu fotograf profesionist e mai simplu, te costă ceva, dar nu o să dai faliment, și în mod sigur nu pierzi timp (rezolvi totul într-o singură ședință foto corporate). Așa ai parte de experiența fotografului, care are și cunoștințele necesare, și ochiul format, așa că pozele rezultate îți vor arăta partea feței care te avantajează, îți vor avantaja silueta și vor arăta foarte bine.
Succes!