Într-o lume în care suntem mereu ocupați, constant pe rețelele de socializare și veșnic nemulțumiți, “Kilometrul zero” este o gură proaspătă de aer și o reamintire a priorităților reale în viață. Principii sănătoase și moduri de gândire benefice sunt toate ilustrate prin exemple cu care ne putem ușor identifica.
“Kilometrul zero” este, de fapt, o poveste. O tânără franțuzoaică de succes, Maelle, își împarte timpul limitat între sarcini pline de importanță în start-up-ul ei, sală și rezolvarea problemelor, iar ritmul frenetic al vieții nu îi oferă timp și de vise sau pasiuni.
Maelle este scoasă din rutina ei așa-zis confortabilă atunci când prietena ei îi cere un serviciu uriaș (ceva ce doar în cărțile de ficțiune motivațională este posibil): să meargă în Nepal și să escaladeze munții Annapurna pentru a recupera un manuscris important. Sceptică la început, franțuzoiaca acceptă totuși provocarea.
Pe parcursul călătoriei, Maelle învață cu ajutorul ghidului ei spiritual că realitatea ei, pe care o credea adevărată, de fapt depinde în totalitate de perspectivă și că doar în mâinile noastre stă fericirea. Ea învață să își depășească fricile, să își alinieze dorințele sufletești cu acțiunile propriu-zise, să lase trecutul în urmă și să se bucure de prezent.
Ca și bestsellerul lui Robert Sharma, Clubul 5 A.M., cartea este plină de citate motivaționale, ca acesta: “Nu puteți opri valurile, dar puteți învăța să faceți surf.” (Joseph Goldstein)
“Kilometrul zero” este așadar un pretext perfect pentru a învăța cum să abordăm diverse situații zilnice pentru a ne îndrepta cât mai mult spre o stare de unitate absolută; o însoțim pe Maelle în călătoria ei către fericire și ne învățăm propriile lecții pe parcurs.