vineri, decembrie 4, 2020
Home > Reteta

Pandișpan cu fructe

Cel mai simplu pandișpan cu fructe Cel mai simplu pandișpan, peste care se pot pune orice fructe! Merge extraordinar cu afine, vișine sau cireșe fără sâmburi, fructe din caisată sau vișinată, dulceață (iarna) sau fructe congelate, de orice fel.

Citește mai mult »
Reteta cozonac fara framantare simplu de facut

Cel mai bun cozonac – Cozonacul mamei

Asta este - fără glumă - cea mai bună rețetă de cozonac fără frământare din țară! A zis cineva... cozonac? Cel mai bun cozonac are acum rețeta online - mama ar fi mândră, și e momentul să facem mândre toate mamele (sau invidioase, pe cele care încă nu știu să facă așa

Citește mai mult »

12 vinete coapte în 15 minute? Da, se poate.

Probabil că e evident că vinetele sunt ceva ce ne place foarte mult. Așa că nu există să fie prea multe vinete, de diverse culori, gătite în diverse feluri, de la imam baildî până la musaca. În orice caz, cea mai iubită rețetă este salata de vinete (cu verișorul ei

Citește mai mult »

[vegan] Salată de vinete cu maioneză… de nucă!

Poate te-ai gândit la asta, poate nu, cert e că noi am descoperit preparatul ăste vegan divin dintr-o pură întâmplare. Adică voiam să facem Dolmathakia (sărmăluțe grecești în foi de viță, cu orez și mentă, după rețeta de pe TheSpruceEats.com), și nu aveam muguri de pin, așa că am zis

Citește mai mult »

Chiftele vegane de năut

Chifteaua vegană (sau de post), ca și cârnatul vegan, face obiectul unei sumedenii de încercări - unele mai reușite, altele nu prea. Rețeta asta e dintre cele reușite, așa că avem inimă bună și o scriem aici, să aveți și voi parte de așa bunătate. Merge extraordinar cu muștar!

Citește mai mult »

Zacuscă mini pentru locuitorii din #urban

Cum adică "zacuscă mini"? Păi așa, cât poți face acasă, la bloc, fără să robotești mai mult de 4 ore... Că da, toți norocoșii care au bunici, mămici, rubedenii sau măcar prieteni cu casă la țară și recoltă de toamnă, se laudă acum pe toate canalele cu zacuștile lor pline

Citește mai mult »

Supă cremă cu scoici și pește (New England style)

Supa asta cremă (sau "chowder') este specifică zonelor de coastă, bogate în pește. Unii bucătari adaugă la ea și boabe de porumb, dar noi credem că rețeta de mai jos este perfectă fără. Plus că avem și o rețetă de chowder mexicano-american cu porumb și cartofi, deci să nu le

Citește mai mult »

Revani/Ravani grecesc – chec de griș, însiropat

În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în

Citește mai mult »