joi, septembrie 28, 2023
Home > Reteta > Pudding de vanilie de casă – rețetă simplă și rapidă!

Pudding de vanilie de casă – rețetă simplă și rapidă!

Reteta pudding de vanilie rapida

Îți place să mănânci pudding de vanilie dar te enervează că numai firmele producătoare știu ce pun de fapt în puddingurile care stau la raft zile în șir? Ai nemulțumirea că tot ele te fac să scoți din buzunar bani munciți de tine cu greu pe prafuri în care oricum trebuie să adaugi alte ingrediente ca să iasă prăjitura, puddingul, crema și tot așa? Te supără că fiecare pudding de vanilie pe care vrei să-l cumperi are printre ingrediente prea mult zahăr?

Niciun pudding de vanilie din comerț nu e perfect. Nu mai bine înveți tu frumos să le faci acasă ieftin și ceva mai sănătos, mai ales că nu e mare brânză și durează și puțin?

Hai, nu mai lăsa ideea că „e greu să faci pudding de casă” să te intimideze și fă rost repejor de lapte, ouă, unt, zahăr (sau eritriol, dacă vrei să reduci din calorii), vanilie și… amidon alimentar (se găsește la plicuri sau la cutie acolo unde e și zahărul vanilat, în orice, dar orice magazin).

Promitem, în 20 de minute ai pudding.

Imprima reteta
Rețetă de pudding de casă de vanilie
Pudding de casă rapid, doar cu șase ingrediente, pe care probabil le ai în casă.
Reteta pudding de vanilie rapida
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
porții de cca 200g
Ingrediente
Timp de preparare 5 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
porții de cca 200g
Ingrediente
Reteta pudding de vanilie rapida
Etape
  1. Pui lapte într-o cană și dizolvi în el cele 4 linguri de amidon (dacă vrei puddingul mai solid, pui cu vârf, altfel iese o cremă delicioasă, dar mai moale).
  2. Pui restul de lapte împreună cu zahărul (sau eritriolul sau stevia) la fiert într-o crăticioară, amesteci un pic și lași să se încălzească până scoate aburi (să nu fiarbă!)
  3. Până se încălzește laptele, separi albușuri de gălbenușurile a 4 ouă, albușurile le păstrezi pentru omletă sau altceva, iar gălbenușurile le freci cu zahărul vanilat. Pregătești 5 borcănele curate de 200g, să le ai la îndemână.
  4. Când laptele face aburi, îl dai deoparte, apoi rapid freci gălbenușurile cu aproximativ o cană de lapte fierbinte, apoi le torni repede în oală peste restul de lapte, amesteci repede, torni imediat peste cana cu lapte cu amidon pe care ai pregătit-o la început, apoi pui oala pe foc mediu și amesteci continuu, lent și cu încredere până se îngroașă și devine... pudding.
  5. Oprești focul sub oală, clătești fiecare borcănel cu apă rece (asta ajută să nu se lipească puddingul de borcan și să-l poți răsturna pe farfurie, deci dacă îl mănânci direct cu lingura din borcan, poți sări peste asta), apoi torni puddingul din oală în borcănele, pui capac și aștepți să se răcească, apoi pui la frigider. Gata.
  6. Ba nu e gata. Lingi lingura și oala, apoi le speli. Acum e gata.
Notitele retetei

Poți servi puddingul de vanilie cu dulceață sau fructe proaspete, cu sos de caramel sărat sau cu fulgi de ciocolată și cu biscuiți zdrobiți.

(Vei rămâne cu 4 albușuri. Vezi aici câteva rețete cu albuș de ou sau fă-le omletă - mai pui un ou întreg, le bați împreună și gata!)

Poza e de pe Pixabay, n-am stat să facem poze unui pudding!

Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: