Salată de spanac cu brânză halloumi
Salata pentru prânz, bazată pe combinația perfectă dintre spanac proaspăt și brânză halloumi!
Portii Timp de preparare
2persoane 15minute
Timp de gatire
6minute
Portii Timp de preparare
2persoane 15minute
Timp de gatire
6minute
Ingrediente
Etape
  1. Mai întâi se clătesc frunzele de spanac, se scurg de apă și se pun într-un castron adânc. Nu e nevoie să fie mărunțite, fiindcă frunza de baby spinach este deja micuță.
  2. Se adaugă ardeiul roșu, spălat și tăiat cubulețe, roșiile cherry (le puteți tăia pe jumătate dacă vi se par prea mari), asezonate cu ulei de măsline, sare și piper după gust.
  3. Se taie brânza halloumi în felii și se pune la prăjit într-o tigaie cu foarte puțin ulei (câteva picături, numai cât să fie unsă tigaia; brânza va lăsa apă și, dacă se pune prea mult ulei, brânza nu se va rumeni suficient de bine).
  4. Fiecare felie de brânză halloumi trebuie întoarsă de pe o parte pe alta de câteva ori, vreme de 5 minute la foc potrivit, până când se rumenește pe toate părțile.
  5. Feliile de brânză prăjite se taie cubulețe și se adaugă în salată, apoi toate ingredientele se amestecă.
  6. Salata poate fi servită cu pâine prăjită sau cu crutoane.