Vinete coapte rapid, fără fum, fără mizerie
Am încercat rețeta cu scepticism, de teamă să nu se strice oala, care însă n-a pățit nimic. Economia de timp este extraordinară – puteam coace 4 vinete la o tură, pe table, clasic. 6 minute pe fiecare parte = 24 de minute tura. Cu metoda asta e totul gata în 15 minute! LUMEA TREBUIE SĂ AFLE METODA ASTA! Share everywhere!
Portii Timp de preparare
3pachete 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 15minute
Portii Timp de preparare
3pachete 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15minute 15minute
Ingrediente
Etape
  1. Se curăță vinetele de coajă cu curățătorul de cartofi, cu grijă să rămână fâșii mari de coajă. Toate fâșiile de coajă rezultate din curățarea vinetelor se pun cu partea lucioasă în jos pe fundul unei oale groase (Zepter sau un tuci cu fundul zdravăn), ca un pat. Se taie vinetele în patru pe lung, apoi se pun grămadă în oală, pe patul de fâșii de coajă. Fix așa!
  2. Se udă o cârpă curată, se stoarce și se acoperă oala cu ea, apoi se pune bine capacul. La oalele gen Zepter, unde se etanșează capacul din fabricație, nu e nevoie de cârpa udă – scopul ei este să nu lase să iasă afară firul de fum produs de cojile care se carbonizează un pic, și care dă gustul specific de copt vinetelor din oală. Nu vă speriați, nu se face mult fum! E doar cât să dea gust vinetelor! Apoi se pune oala pe focul dat la maxim, fix 10 minute. La oalele Zepter, indicatorul va ajunge la mijloc, pe verde, după cca 10 minute de stat pe foc iute.
  3. După cele 10 minute de foc iute, se face focul mediu și se mai lasă 5-7 minute. Totul ține de tipul de oală și de cantitatea de vinete – în Zepterul nostru a fost perfect acest timp. Apoi se ia oala de pe foc, se scoate cu grijă capacul (fumul e fierbinte, amestecat cu abur), se scot vinetele cu un clește și se pun în sită, la scurs. Vor arăta ca și cum sunt necoapte, dar fii fără grijă, că sunt perfect coapte – se vor înmuia la scurs, negreșit (să le amesteci din când în când, să se scurgă bine). Ca să se ia stratul de coji de pe oală, așa, fierbinte, poți turna în ea apă rece, iar stratul carbonizat se va desprinde singur, ușor de tot (asta dacă nu se desprinde oricum, cu o lingură de lemn).
Notitele retetei

Dacă v-a plăcut rețeta asta incredibilă, intrați în site-ul Manuelei, unde sunt zeci de rețete absolut extraordinare și majoritatea foarte simple și rapide: Rețetele-Manuelei.ro.