Zacuscă mini pentru locuitorii din #urban
Portii Timp de preparare
7burcane medii 4ore
Timp de gatire
1oră
Portii Timp de preparare
7burcane medii 4ore
Timp de gatire
1oră
Ingrediente
Etape
  1. Coci toate cele, le lași la scurs (vinetele) și la transpirat cu sare (ardeii și gogoșarii) și le cureți. Vinetele trebuie lăsate niște ore la scurs, altfel sunt iuți și amare.
  2. Călești ceapa tocată în ulei (împreună cu piperul boabe și foile de dafin), adaugi vinetele, ardeii, gogoșarii, totul tocat cât îți place (poți lăsa bucăți de ardei mai mari, să se simtă). Peste toate cele pui sucul de roșii și să nu uiți să pui sare, cât îți place (pe gustate!). Fierbi tot și amesteci des, focul să fie mic și, dacă ai, pune o tablă între oală și flacără.
  3. Când fierbe și a scăzut suficient, pui cu un polonic mic sau cu o lingură în borcane (curate, uscate, normal), pui imediat capacele și le așezi într-o tavă și le dai la cuptor la 100° 30 de minute și le lași acolo până dimineață.
Notitele retetei

Zacusca asta e bună de lingi oala (și asta o să și faci și, dacă ai noroc, nu potrivești perfect borcanele și o să-ți rămână 2-3 linguri de zacuscă proaspătă, s-o mănânci caldă, cu pită prăjită.

__________________

* (Poza cu Ned Stark masterchef la zacuscă e ciugulită de pe Facebook, de la Gergana Kabaivanova)