luni, septembrie 24, 2018
Home > ceapă

Zacuscă mini pentru locuitorii din #urban

Cum adică "zacuscă mini"? Păi așa, cât poți face acasă, la bloc, fără să robotești mai mult de 4 ore... Că da, toți norocoșii care au bunici, mămici, rubedenii sau măcar prieteni cu casă la țară și recoltă de toamnă, se laudă acum pe toate canalele cu zacuștile lor pline

Citește mai mult »

Supă cremă cu scoici și pește (New England style)

Supa asta cremă (sau "chowder') este specifică zonelor de coastă, bogate în pește. Unii bucătari adaugă la ea și boabe de porumb, dar noi credem că rețeta de mai jos este perfectă fără. Plus că avem și o rețetă de chowder mexicano-american cu porumb și cartofi, deci să nu le

Citește mai mult »

Fava grecească

Fava grecească este ceva absolut extraordinar, mai ales când stai prost cu timpul și bine cu lintea. Adică te scoate din foame într-un fel absolut delicios și rapid, atunci când nu ai ingrediente proaspete, dar te bazezi pe ce găsești prin cămară. Sau când ai nevoie de "comfort food". Ah,

Citește mai mult »

Chifteluțe suedeze mai bune decât la Ikea

Câți dintre noi merg la Ikea din când în când numai pentru a mânca niște chifteluțe suedeze cu piure, gem de merișoare și sos (gravy)? Dacă te-a bătut vreodată gândul că ai putea găti această specialitate suedeză și acasă, poți urma rețeta de mai jos, care este foarte ușor de

Citește mai mult »

Ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare este atât de simplu de făcut, încât ai motiv s-o faci des. În plus, credem că nu există ciorbă cu carne mai ieftin de făcut, cu excepția ciorbei de pui, desigur. Totuși, sunt câteva secrete pentru o ciorbă de perișoare bună (că rețeta în sine e foarte

Citește mai mult »

Basic Ciorbă (de pui)

Ciorba este chintesența existenței, serios. Fără ciorbă, nici mațele nu mișcă, nici stomacul nu se bucură, nici mahmurelile nu trec. Așa că iată cea mai simplă rețetă de ciorbă deasă și cu absolut de toate, de care ai nevoie în toate momentele dificile sau frumoase ale vieții tale, mai ales

Citește mai mult »