Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
O salată de gogonele e, practic, o salată din ce-ai prin curte sau, în fine, din ce-ai prin frigider. E mare lucru să știi să faci ceva bun din doar patru ingrediente. Iar dacă ai vreo două, trei gogonele, niște ceapă, un pumn de miez de nucă (sau semințe de
Citește mai mult »
Asta este - fără glumă - cea mai bună rețetă de cozonac fără frământare din țară!
A zis cineva... cozonac?
Cel mai bun cozonac are acum rețeta online - mama ar fi mândră, și e momentul să facem mândre toate mamele (sau invidioase, pe cele care încă nu știu să facă așa
Citește mai mult »
Probabil că e evident că vinetele sunt ceva ce ne place foarte mult. Așa că nu există să fie prea multe vinete, de diverse culori, gătite în diverse feluri, de la imam baildî până la musaca. În orice caz, cea mai iubită rețetă este salata de vinete (cu verișorul ei
Citește mai mult »
Exact, prăjitura asta e simplă ca bună-ziua, e dulce cât să fie desert, dar nu cât să leșini după sugar-high, iar caloriile vin din mere, biscuiți și pudding (deci lapte, care poate fi și degresat, și amidon, care e tot un fel de făină, caloric vorbind). Dacă socotim că durează
Citește mai mult »
Cum adică "zacuscă mini"? Păi așa, cât poți face acasă, la bloc, fără să robotești mai mult de 4 ore... Că da, toți norocoșii care au bunici, mămici, rubedenii sau măcar prieteni cu casă la țară și recoltă de toamnă, se laudă acum pe toate canalele cu zacuștile lor pline
Citește mai mult »
Gogoșelele de iaurt sunt cea mai bună soluție atunci când nu ai chiar chef de clătite, dar ai mânca ceva asemănător, care se face mai repede, cu mai puțină bătaie de cap. La gogoșelele de iaurt nu prea poți greși coca - dacă iese prea moale, faci un fel de
Citește mai mult »
Ciorba de perișoare este atât de simplu de făcut, încât ai motiv s-o faci des. În plus, credem că nu există ciorbă cu carne mai ieftin de făcut, cu excepția ciorbei de pui, desigur. Totuși, sunt câteva secrete pentru o ciorbă de perișoare bună (că rețeta în sine e foarte
Citește mai mult »