Site icon

Ardei umpluți cu cremă de brânză (feta sau telemea)

Rețeta asta e inspirată de delicioșii ardei iuți rotunjori sau ascuțiți umpluți cu brânză care se găsesc, vărsați sau la borcan, în orice supermarket, la prețuri cam mari pe suta de grame pentru ceva făcut din ingrediente simple și la îndemână. Păi… ce să fie în rețetă? Niște ardei iuți, niște brânză, niște ulei de măsline! Ia să facem și noi!

Mai ales că au puține calorii, sunt minunați ca antreuri și merg și ca gustare de ciugulit între mese!

Ardei picanți umpluți cu cremă de brânză (feta sau telemea)

O rețetă simplă de tot, care ar putea fi grecească, ar putea fi italienească și ar putea fi inspirația gospodinei.
Categorie Antreuri
Specific Grecesc, Vegetarian
Portii 10
Timp de preparare 25 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 6 zile

Ingrediente

Ardeii murați
Crema de brânză
Pentru păstrare

Etape

  1. Se curăță ardeii de sâmburi și cotoare, apoi se taie bucăți mari, în ideea că vor fi umplute. Se pun într-un borcan mare. Apoi se fierb apa cu oțetul și condimentele și se toarnă în borcan, peste ardei. Se închide borcanul cu un capac și se lasă 6 zile la murat.
  2. După 6 zile, se scot ardeii din borcan și se scurg bine de zeamă. Apoi se dă la blender bucata de brânză tăiată cubulețe împreună cu iaurtul, până devine o pastă cremoasă. Se umplu ardeii cu această pastă, se pun într-un recipient, apoi se toarnă deasupra uleiul de măsline. Se pot servi imediat!

Notitele retetei

Se păstrează la frigider 4-5 zile.

Exit mobile version