Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de
Citește mai mult »
Maioneză fără ulei? Da.
Această rețetă se face fără pic de ulei. Singurele grăsimi provin din gălbenușurile de ou și din smântână, în rest rețeta conține doar proteine.
Cu puține calorii? Da.
Diferența față de o maioneză obișnuită este enormă. Iată:
100g maioneză obișnuită: 680kcal.
100g maioneză fără ulei: 100 kcal.
Ce mai aștepți? Bucură-te de
Citește mai mult »
Îți place să mănânci pudding de vanilie dar te enervează că numai firmele producătoare știu ce pun de fapt în puddingurile care stau la raft zile în șir? Ai nemulțumirea că tot ele te fac să scoți din buzunar bani munciți de tine cu greu pe prafuri în care oricum
Citește mai mult »
O salată de gogonele e, practic, o salată din ce-ai prin curte sau, în fine, din ce-ai prin frigider. E mare lucru să știi să faci ceva bun din doar patru ingrediente. Iar dacă ai vreo două, trei gogonele, niște ceapă, un pumn de miez de nucă (sau semințe de
Citește mai mult »
Probabil că e evident că vinetele sunt ceva ce ne place foarte mult. Așa că nu există să fie prea multe vinete, de diverse culori, gătite în diverse feluri, de la imam baildî până la musaca. În orice caz, cea mai iubită rețetă este salata de vinete (cu verișorul ei
Citește mai mult »
Poate te-ai gândit la asta, poate nu, cert e că noi am descoperit preparatul ăste vegan divin dintr-o pură întâmplare. Adică voiam să facem Dolmathakia (sărmăluțe grecești în foi de viță, cu orez și mentă, după rețeta de pe TheSpruceEats.com), și nu aveam muguri de pin, așa că am zis
Citește mai mult »
Chifteaua vegană (sau de post), ca și cârnatul vegan, face obiectul unei sumedenii de încercări - unele mai reușite, altele nu prea. Rețeta asta e dintre cele reușite, așa că avem inimă bună și o scriem aici, să aveți și voi parte de așa bunătate. Merge extraordinar cu muștar!
Citește mai mult »
În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în
Citește mai mult »
Dacă în articolele precedente am acoperit alimentele neperisabile esențiale și alimentele conservate pe care le poți lua cu tine în călătoriile cu rulota, de această dată îți vom prezenta câteva rețete de călătorie, care să te inspire și să-ți arate cât de ușor este să te poți bucura de mese delicioase la
Citește mai mult »