marți, iunie 19, 2018
Home > apă

Revani/Ravani grecesc – chec de griș, însiropat

În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în

Citește mai mult »

Fava grecească

Fava grecească este ceva absolut extraordinar, mai ales când stai prost cu timpul și bine cu lintea. Adică te scoate din foame într-un fel absolut delicios și rapid, atunci când nu ai ingrediente proaspete, dar te bazezi pe ce găsești prin cămară. Sau când ai nevoie de "comfort food". Ah,

Citește mai mult »

Orez integral cu tofu

Pentru a scuti din timpul petrecut în bucătărie, mulți dintre noi apelează la soluții nesănătoase, care rezolvă problema pe termen scurt. Pe termen lung însă, ajungem să plătim prețul sub forma kilogramelor în plus sau a problemelor medicale. Astfel, investiția de a învăța câteva dintre secretele bucătăriei bazate pe alimente

Citește mai mult »

Sote de ciuperci cu mămăligă

Noi românii ne-am obișnuit să mâncăm mămăliga cu smântână și brânză sau cu sarmale, însă în bucătăria internațională polenta (denumirea în engleză a mămăligii) este văzută ca o garnitură foarte sănătoasă, cu mai puține calorii decât pâinea sau cartofii, pe care bucătarii vegani o apreciază în mod deosebit. Pentru cei

Citește mai mult »

Supă cremă de cartof dulce cu lapte de cocos

Supele-cremă sunt hrănitoare și aromate, și sunt perfecte să umple burta omului flămând înainte de felul principal (ca să nu fie apoi omul tentat să mănânce toată cratița cu tocană, să lase și pe a doua zi și să țină grăsimea departe de șale). Supele-cremă sunt și ceea ce românul

Citește mai mult »

Ardei umpluți cu cremă de brânză (feta sau telemea)

Rețeta asta e inspirată de delicioșii ardei iuți rotunjori sau ascuțiți umpluți cu brânză care se găsesc, vărsați sau la borcan, în orice supermarket, la prețuri cam mari pe suta de grame pentru ceva făcut din ingrediente simple și la îndemână. Păi... ce să fie în rețetă? Niște ardei iuți,

Citește mai mult »

Ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare este atât de simplu de făcut, încât ai motiv s-o faci des. În plus, credem că nu există ciorbă cu carne mai ieftin de făcut, cu excepția ciorbei de pui, desigur. Totuși, sunt câteva secrete pentru o ciorbă de perișoare bună (că rețeta în sine e foarte

Citește mai mult »