Rețeta asta e inspirată de delicioșii ardei iuți rotunjori sau ascuțiți umpluți cu brânză care se găsesc, vărsați sau la borcan, în orice supermarket, la prețuri cam mari pe suta de grame pentru ceva făcut din ingrediente simple și la îndemână. Păi… ce să fie în rețetă? Niște ardei iuți, niște brânză, niște ulei de măsline! Ia să facem și noi!
Mai ales că au puține calorii, sunt minunați ca antreuri și merg și ca gustare de ciugulit între mese!

Timp de preparare | 25 minute |
Timp de gatire | 10 minute |
Timp de asteptare | 6 zile |
Portii |
|
Ingrediente
Ardeii murați
- 500 g ardei iuți verzi cât mai mari
- 500 g ardei kapia doar vârfurile (sau tot ardeiul, dacă sunt din cei subțiri sau mai mici)
- 250 g oțet
- 1 l apă
- 1 lingură boabe de muștar
- 1 lingură boabe de piper
- 2 frunze dafin
Pentru păstrare
- 100 ml ulei de măsline
Ingrediente
Ardeii murați
Pentru păstrare
|
![]() |
Etape
- Se curăță ardeii de sâmburi și cotoare, apoi se taie bucăți mari, în ideea că vor fi umplute. Se pun într-un borcan mare. Apoi se fierb apa cu oțetul și condimentele și se toarnă în borcan, peste ardei. Se închide borcanul cu un capac și se lasă 6 zile la murat.
- După 6 zile, se scot ardeii din borcan și se scurg bine de zeamă. Apoi se dă la blender bucata de brânză tăiată cubulețe împreună cu iaurtul, până devine o pastă cremoasă. Se umplu ardeii cu această pastă, se pun într-un recipient, apoi se toarnă deasupra uleiul de măsline. Se pot servi imediat!
Notitele retetei
Se păstrează la frigider 4-5 zile.
Partajeaza reteta