Prăjitură cheesecake proteică cu fructe (măr și afine)
Portii Timp de preparare
4porții 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35minute 4ore
Portii Timp de preparare
4porții 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35minute 4ore
Ingrediente
Etape
  1. Pornești cuptorul pe 180°C. Separi albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri pui brânza de vaci și o parte din îndulcitor, apoi esențele, și amesteci bine, până obții o consistență cremoasă. În bolul cu albușuri pui restul de îndulcitor și le bați bine, până se fac ca o spumă albă și își triplează volumul.
  2. Torni albușurile bătute în bolul cu amestecul de brânză, gălbenușuri și arome, apoi încorporezi cu o spatulă, cu mișcări dinspre fundul bolului spre exterior, de jos în sus.
  3. Torni 2/3 din cantitate într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt, apoi așezi în amestec, împingând ușor să intre în el și să stea bine feliile de măr, cu coaja în sus. (Coaja este plină de fibre, deci preferăm să nu curățăm mărul de coajă pentru această rețetă.)
  4. Turnăm restul de amestec cu grijă să fie uniform cât de cât printre feliile de măr, apoi presărăm afinele și dăm la cuptor 35-40 de minute.
  5. Lăsăm să se răcească complet și dăm la frigider măcar 3h. Abia apoi tăiem si servim prăjitura
Notitele retetei

Pentru mai multe porții, înmulțim pur și simplu ingredientele.