Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de
Citește mai mult »
Burek-ul bulgăresc cu miel, brânză, smântână și mentă este o rețetă tradițională din bucătăria balcanică, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită gustului său inconfundabil. Această plăcintă cu aluat crocant și umplutură aromată de miel și brânză amestecată cu smântână este un deliciu culinar care te va transporta într-o
Citește mai mult »
Maioneză fără ulei? Da.
Această rețetă se face fără pic de ulei. Singurele grăsimi provin din gălbenușurile de ou și din smântână, în rest rețeta conține doar proteine.
Cu puține calorii? Da.
Diferența față de o maioneză obișnuită este enormă. Iată:
100g maioneză obișnuită: 680kcal.
100g maioneză fără ulei: 100 kcal.
Ce mai aștepți? Bucură-te de
Citește mai mult »
Cel mai simplu pandișpan cu fructe
Cel mai simplu pandișpan, peste care se pot pune orice fructe!
Merge extraordinar cu afine, vișine sau cireșe fără sâmburi, fructe din caisată sau vișinată, dulceață (iarna) sau fructe congelate, de orice fel.
Citește mai mult »
Prăjitura asta e dintre acele rețete nemuritoare ale anilor de dinainte de '89, când bunici și mame făceau din nimic pleaznă și încropeau deserturi delicioase cu ingrediente simple, pe care le aveau la îndemână, toate produse în casă, cu excepția zahărului și a untului, care erau bunuri de oarecare contrabandă.
Citește mai mult »