Site icon

Prăjitură cheesecake proteică cu fructe (măr și afine) – n-ai să crezi că e dietetică!

Când ești la dietă, e posibil să primești următoarea recomandare: mic dejun: 125g de brânză de vaci, un ou, o jumătate de măr. Păi să nu-ți vină să țipi de frustare? Brânza de vaci e așa seacă încât nici nu alunecă pe gât, dintr-un ou nu înțelegi nimic, iar mărul îți face aciditate. Mda.

Dar dacă ți-am zice că poți transforma toate astea într-o prăjitură?

Nu, nu e o glumiță proastă. E o rețetă de prăjitură cu măr, brânză de vaci și ouă incredibil de ușoară, proteică, gustoasă, cu doar câteva ingrediente de mic dejun dietetic.

Cine a zis că deserturile proteice sunt plictisitoare n-a gustat încă bijuteria asta: o combinație genială de brânză de vaci cremoasă, măr dulce-acrișor și afine care dau un și culoare, și savoare.

Rețeta e simplă de tot: un măr, 250 g brânză de vaci (2%, să fie light și prietenoasă cu silueta), două ouă, stevia cât îți place și, la final, un pumn de afine. Atât. Și ghici ce? Obții un desert cu o incredibilă dar adevărată comoară macro, adică 13 g de proteină pe porție la doar 120 de calorii – adică fix ce trebuie după un antrenament sau când vrei ceva bun fără să-ți sabotezi planul alimentar sau când efectiv vrei să iei un mic dejun cu un dulce sau când nu vrei să crești afurisita de glicemie.

Textura e fină, gustul e fresh (brânza se combină cu sucul afinelor și lasă o zeamă ca un sirop), iar combinația dintre brânză, fructe și dulcele delicat dat de stevia face ca prăjiturica asta care e practic un cheesecake cu fructe să pară ceva fancy, de parcă ai comandat dintr-o cafenea scumpă. Doar că aici știi exact ce-ai pus în el și câte calorii are.

Ce vrei mai mult?

Ce mai aștepți? Treci la bucătărie!

Prăjitură cheesecake proteică cu fructe (măr și afine)

Portii 4 porții
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 35 minute
Timp de asteptare 4 ore

Ingrediente

Etape

  1. Pornești cuptorul pe 180°C. Separi albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri pui brânza de vaci și o parte din îndulcitor, apoi esențele, și amesteci bine, până obții o consistență cremoasă. În bolul cu albușuri pui restul de îndulcitor și le bați bine, până se fac ca o spumă albă și își triplează volumul.
  2. Torni albușurile bătute în bolul cu amestecul de brânză, gălbenușuri și arome, apoi încorporezi cu o spatulă, cu mișcări dinspre fundul bolului spre exterior, de jos în sus.
  3. Torni 2/3 din cantitate într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt, apoi așezi în amestec, împingând ușor să intre în el și să stea bine feliile de măr, cu coaja în sus. (Coaja este plină de fibre, deci preferăm să nu curățăm mărul de coajă pentru această rețetă.)
  4. Turnăm restul de amestec cu grijă să fie uniform cât de cât printre feliile de măr, apoi presărăm afinele și dăm la cuptor 35-40 de minute.
  5. Lăsăm să se răcească complet și dăm la frigider măcar 3h. Abia apoi tăiem si servim prăjitura

Notitele retetei

Pentru mai multe porții, înmulțim pur și simplu ingredientele.

Exit mobile version