vineri, februarie 23, 2024
Home > Timp liber > La plimbare > Craiova City Break

Craiova City Break

Daaa, ai citit bine! De la București la Craiova cu mașina sunt 232 de kilometri, deci cam 3 ore de drum (nu de alta, dar dacă n-o iei spre Videle, ai un pic de autostradă pe traseu și drumul e bun).

Poți merge direct sau te poți abate vreo 20 de kilometri până la Scornicești, măcar să vezi de unde vine treaba cu „originile sănătoase” (și bustul uriaş, urecheat și oribil plasat în curtea casei).

Dacă te abați, ori pui Maps sau Waze la treabă, ori întrebi localnicii sastisiți să fie întrebați: „știți cumva unde e…? Nici nu termini bine, că mâna li se ridică reflex și indică direcția, iar vocea completează. N-ai cum să n-o găseşti.

Dacă nu, mergi înainte și nimereşte Craiova și mergi pe Calea București drept până-n centru, unde ai întâi un McDonald’s, apoi un KFC, farmacii și bănci. Și un mall, unde e și un cinema, asta pentru cazul când ți se năzare să vezi un film departe de casă.

De văzut în Craiova

Centrul. De curând refăcut, pietonal, cu un perete pictat și statui din bronz, plin de luminițe iarna și de lume vara.

De mâncat în Craiova

Ciorbă de perişoare la Roata (meniul zilei doişpe lei, monşer!) sau zamă de văcuță în centru. Fugi în schimb ca de dracu de shaorma, ceva mai fără gust nu ne-a fost dat să gustăm demult.

De făcut în Craiova

Vara: Curtea Veche Biergarten. Iarna: la fel, dar se cheamă ceva cu pisică și e înăuntru. Întreabă de Misha, cea mai grasă pisică de bar din lume, apoi cere ce-ți pofteşte sufletul. Noi vrem să slăbim, aşa că am cerut un Măiastru, care a venit cu o sticlă de apă minerală inclusă în preț, să nu avem capul mare a doua zi.

De dormit în Craiova

Găsești ușor moteluri și pensiuni la prețuri decente. La prețuri prea mici, așteaptă-te să dormi într-un pat incomod, cu aşternuturi albastre, într-o casă dintr-o curte cu doi câini lătrători, dar tare prietenoşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: