Vorbăria nu e ce ne-am propus să facem, pentru că știm că n-ai timp de povești și detalii picante despre cum am aflat de acest aluat de pizza absolut fenomenal. Însă trebuie să știi că da, este o rețetă italienească pentru blat subțire, care se pufoșează doar pe margine, iar gustul și textura sunt ce trebuie.
Bonus: sos pentru pizza de bază.

Timp de preparare | 7 minute |
Timp de gatire | 16 minute (coacerea la 180°)) |
Timp de asteptare | 20 minute (să crească) |
Portii |
pizza cât tava de cuptor
|
Ingrediente
Aluatul pentru blat de pizza
- 500 g făină
- 300 ml zer de mozzarella sau apă călduță
- 2 linguri ulei de măsline sau ulei de printr-un borcan de antipasti
- 2 linguri zahăr (rase)
- 1 linguriță sare
- 7-10 g drojdie uscată (sau 25g drojdie proaspătă)
Sosul pentru pizza de bază
- 500 ml sos de roșii
- 1 lingură oregano (proaspăt sau uscat)
- 1 lingură busuioc (proaspăt sau uscat)
- un pic de sare după gust
- un pic de piper și boia (iute, dulce) tot după gust
Mozzarella
- 600 g mozarella mărunțită (la robotul de bucătărie)
Ingrediente
Aluatul pentru blat de pizza
Sosul pentru pizza de bază
Mozzarella
|
![]() |
Etape
- Se pun ingredientele într-un vas mare și se amestecă tot, la grămadă. Apoi se acoperă și se lasă să crească la cald 20 de minute sau mai mult. Între timp, se pornește cuptorul la 180° și se pregătește tava - adică se pune în ea o bucată de hârtie de copt, apoi se amestecă ingredientele pentru sos și se lasă deoparte.
- Se împarte aluatul în atâtea părți câte pizza vrei să faci. Se întinde fiecare parte bine-bine pe un blat dat din belșug cu făină, apoi se transferă (prin rulare pe făcăleț) în tavă.
- Se întinde sosul pe blat cu mișcări circulare, până este acoperit bine blatul. Se lasă un pic de margine de jur-împrejurul pizzei, care va deveni pufoasă în cuptor. Apoi se presară mozzarella mărunțită și, dacă asta e tot ce voiai, mai pun câte o felie de roșie și niște busuioc și iese deo Margherita. Dacă voiai altceva, go crazy cu toppingurile preferate, apoi pune tava în cuptor cam 16 minute (sau 20, dacă o vrei mai bine coaptă)
Notitele retetei
Asta e tot. Ce, credeai că e mai greu de atât?
Partajeaza reteta
Spor! Poți acum să faci și carieră ca maestru pizzar. Serios, încearcă.