miercuri, noiembrie 13, 2019
Home > Reteta > Aluat de pizza ca la mama lui

Aluat de pizza ca la mama lui

Vorbăria nu e ce ne-am propus să facem, pentru că știm că n-ai timp de povești și detalii picante despre cum am aflat de acest aluat de pizza absolut fenomenal. Însă trebuie să știi că da, este o rețetă italienească pentru blat subțire, care se pufoșează doar pe margine, iar gustul și textura sunt ce trebuie.

Bonus: sos pentru pizza de bază.

Imprima reteta
Aluat de pizza ca la mama lui
Cel mai simplu aluat de pizza după o rețetă originală italienească, special pentru blat subțire, perfect.
Categorie Fel principal
Specific Italian
Timp de preparare 7 minute
Timp de gatire 16 minute (coacerea la 180°))
Timp de asteptare 20 minute (să crească)
Portii
pizza cât tava de cuptor
Ingrediente
Aluatul pentru blat de pizza
Sosul pentru pizza de bază
Mozzarella
  • 600 g mozarella mărunțită (la robotul de bucătărie)
Categorie Fel principal
Specific Italian
Timp de preparare 7 minute
Timp de gatire 16 minute (coacerea la 180°))
Timp de asteptare 20 minute (să crească)
Portii
pizza cât tava de cuptor
Ingrediente
Aluatul pentru blat de pizza
Sosul pentru pizza de bază
Mozzarella
  • 600 g mozarella mărunțită (la robotul de bucătărie)
Etape
  1. Se pun ingredientele într-un vas mare și se amestecă tot, la grămadă. Apoi se acoperă și se lasă să crească la cald 20 de minute sau mai mult. Între timp, se pornește cuptorul la 180° și se pregătește tava - adică se pune în ea o bucată de hârtie de copt, apoi se amestecă ingredientele pentru sos și se lasă deoparte.
  2. Se împarte aluatul în atâtea părți câte pizza vrei să faci. Se întinde fiecare parte bine-bine pe un blat dat din belșug cu făină, apoi se transferă (prin rulare pe făcăleț) în tavă.
  3. Se întinde sosul pe blat cu mișcări circulare, până este acoperit bine blatul. Se lasă un pic de margine de jur-împrejurul pizzei, care va deveni pufoasă în cuptor. Apoi se presară mozzarella mărunțită și, dacă asta e tot ce voiai, mai pun câte o felie de roșie și niște busuioc și iese deo Margherita. Dacă voiai altceva, go crazy cu toppingurile preferate, apoi pune tava în cuptor cam 16 minute (sau 20, dacă o vrei mai bine coaptă)
Notitele retetei

Asta e tot. Ce, credeai că e mai greu de atât?

Partajeaza reteta

Spor! Poți acum să faci și carieră ca maestru pizzar. Serios, încearcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: