Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de
Citește mai mult »
Supa rece bulgărească se numește Tarator și se servește amestecată cu cuburi de gheață. Dacă nu se diluează prea mult iaurtul folosit, poate fi servită și ca salată sau ca sos pentru carne de oaie sau de capră, și este extraordinar de gustoasă. Pentru vegani, se poate înlocui iaurtul cu
Citește mai mult »