Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de puține ingrediente, singura condiție este să le alegi pe cele cu gust adevărat.
Poza pricipală e fake, am generat-o cu Stable Diffusion. Dar celelalte sunt pe bune.
Timp de preparare | 15 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
porții
|
Ingrediente
- 4 buc. cartofi medii, fierți și tăiați rondele subțirele (atenție, soiul de cartofe este important, trebuie dintre cei care nu se fărâmă la fiert)
- 1 cană iaurt gras
- 1 cană brânză telemea maturată, sărată – rasă pe răzătoarea mare
- 8 buc. ouă fierte, tari
- 1 pumn măsline rondele sau întregi, după gust și chef
- 1 praf sare
- 1 praf piper
- 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat
Ingrediente
|
|
Etape
- Pe un platou începi să așezi, alternativ, în straturi (ca la musaca sau ca la lasagna) rondelele de cartofi, un strat de iaurt, un strat de brânză maturată rasă, un strat de rondele de ou fiert, un pic de sare și piper și tot așa.
- La final, peste ultimul strat de iaurt, presari brânza maturată rasă împreună cu ouăle rămase zdrobite.
- Apoi presari jumătăți (feliuțe) de măsline și pătrunjel verde tocat. Gata!
Partajeaza reteta