luni, decembrie 2, 2024
Home > Reteta > Salată cu brânză rasă, cartofi și iaurt

Salată cu brânză rasă, cartofi și iaurt

Salata bulgareasca cu cartofi fierti, oua, masline, branza si patrunjel

Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de puține ingrediente, singura condiție este să le alegi pe cele cu gust adevărat.

Poza pricipală e fake, am generat-o cu Stable Diffusion. Dar celelalte sunt pe bune.

Imprima reteta
Salată cu brânză maturată, cartofi și iaurt
Cum se face salata cu brânză?
salata-bulgareasca-branza-cartofi-masline-oua
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
  • 4 buc. cartofi medii, fierți și tăiați rondele subțirele (atenție, soiul de cartofe este important, trebuie dintre cei care nu se fărâmă la fiert)
  • 1 cană iaurt gras
  • 1 cană brânză telemea maturată, sărată – rasă pe răzătoarea mare
  • 8 buc. ouă fierte, tari
  • 1 pumn măsline rondele sau întregi, după gust și chef
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
porții
Ingrediente
  • 4 buc. cartofi medii, fierți și tăiați rondele subțirele (atenție, soiul de cartofe este important, trebuie dintre cei care nu se fărâmă la fiert)
  • 1 cană iaurt gras
  • 1 cană brânză telemea maturată, sărată – rasă pe răzătoarea mare
  • 8 buc. ouă fierte, tari
  • 1 pumn măsline rondele sau întregi, după gust și chef
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat
salata-bulgareasca-branza-cartofi-masline-oua
Etape
  1. Pe un platou începi să așezi, alternativ, în straturi (ca la musaca sau ca la lasagna) rondelele de cartofi, un strat de iaurt, un strat de brânză maturată rasă, un strat de rondele de ou fiert, un pic de sare și piper și tot așa.
  2. La final, peste ultimul strat de iaurt, presari brânza maturată rasă împreună cu ouăle rămase zdrobite.
  3. Apoi presari jumătăți (feliuțe) de măsline și pătrunjel verde tocat. Gata!
    Salata bulgareasca cu cartofi fierti, oua, masline, branza si patrunjel
Partajeaza reteta