Supa rece bulgărească se numește Tarator și se servește amestecată cu cuburi de gheață. Dacă nu se diluează prea mult iaurtul folosit, poate fi servită și ca salată sau ca sos pentru carne de oaie sau de capră, și este extraordinar de gustoasă. Pentru vegani, se poate înlocui iaurtul cu tahini.
Rețeta amintește de tzatziki, celebrul sos grecesc, cu care seamănă foarte mult.
Timp de preparare | 5 minute |
Portii |
persoană
|
Ingrediente
- 3 buc. castraveți proaspeți tăiați cubulețe
- 2 buc. căței de usturoi zdrobiți
- 1 legătură mărar tocat
- 6 linguri iaurt gras îndoit cu apă, după cum vreți consistența supei
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 buc. nuci pisate grosier
- 1 lingură oțet (sau zeamă de lămâie) - OPȚIONAL
- 1 vârf de sare (și piper, și ardei iute uscat tocat, după gust)
Ingrediente
|
|
Etape
- Pur și simplu se amestecă totul și se savurează. Nimic mai simplu!
Partajeaza reteta