În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în
Citește mai mult »
Gogoșelele de iaurt sunt cea mai bună soluție atunci când nu ai chiar chef de clătite, dar ai mânca ceva asemănător, care se face mai repede, cu mai puțină bătaie de cap. La gogoșelele de iaurt nu prea poți greși coca - dacă iese prea moale, faci un fel de
Citește mai mult »
Prăjitura asta e dintre acele rețete nemuritoare ale anilor de dinainte de '89, când bunici și mame făceau din nimic pleaznă și încropeau deserturi delicioase cu ingrediente simple, pe care le aveau la îndemână, toate produse în casă, cu excepția zahărului și a untului, care erau bunuri de oarecare contrabandă.
Citește mai mult »