Gogoșelele de iaurt sunt cea mai bună soluție atunci când nu ai chiar chef de clătite, dar ai mânca ceva asemănător, care se face mai repede, cu mai puțină bătaie de cap. La gogoșelele de iaurt nu prea poți greși coca – dacă iese prea moale, faci un fel de clătite groase; dacă iese prea tare, îți dai seama, și mai pui repede un ou și gata, ai dres-o. Ingrediente puține, rapidă, ce-ți poți dori mai mult de la un desert?
A… puține calorii? Sorry, nu se poate.
Timp de preparare | 20 minute |
Portii |
porții (câte 2-3 buc. / porție)
|
Ingrediente
- 250 g făină (integrală, dacă vrei)
- 200 g iaurt (un borcănel)
- 1 buc. ou
- 1 praf sare
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț praf de copt (opțional; se poate pune și un pic de drojdie)
- 1 plic zahăr pudră
Ingrediente
|
|
Etape
- Se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă groasă ca smântâna, poate un pic mai groasă. Apoi se încinge bine tigaia cu puțin ulei (se poate folosi și ulei spray) și se pune coca la prăjit, cu lingura. Se prăjesc 4-5 gogoșele odată, pe o parte și pe cealaltă, apoi se scot din tigaie și se pudrează cu zahăr pudră. Se pot servi imediat și sunt bune și reci.
Partajeaza reteta