duminică, septembrie 24, 2023
Home > Timp liber > Ce faci acasă > Vine sezonul căpşunelor!

Vine sezonul căpşunelor!

Am găsit ideea asta pe Pinterest, dar a fost tare demult, așa că nu mai știm exact site-ul unde era descrisă metoda… În același timp, am găsit aceeași idee (tot pe Pinterest) pentru activități pentru copii, ca să nu se plictisească în casă când vremea e câinoasă.

Cum suntem creaturi foarte practice, am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul și iată ce a ieșit:

Căpșuni din pietre pictate, pentru a ține păsările la distanță de straturile de căpșuni adevărate!
Cum gonești graurii și vrăbiile din straturile de căpșuni?

Simplu! Înainte să se coacă fructele (tehnic, nu-s tocmai fructe) adevărate, presari printre plante niscaiva căpșuni false. Graurul, fericit că a văzut o căpșună, se repede s-o ciugulească, dar, ce dezamăgire! Căpșuna este tare și nu poate fi ciugulită! Graurul e tenace – va mai încerca să ciugulească și altă căpșună… și va păți la fel. În câteva zile, se dă bătută până și nevasta lui cea guralivă, și soacra graurului și chiar și nora cea gureșă, verișoară cu vrabia. Când se coc căpșunile adevărate, graurii or să discute între ei: “ce seamănă a căpșună nu e neapărat căpșună, după cum ne-a arătat experiența” și vor zbura să ciugulească altceva.

Teoretic. Practic, habar n-avem, dar merită încercat.  Trebuie numai o mână de pietre bine spălate și uscate, tempera sau guaşe, o pensulă și lac de unghii. Pietrele să fie suficient de mari să nu le înghită totuși păsările, că se pot sufoca cu ele și nu vrem să omorâm graurii, doar să-i trimitem să ciugulească în altă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: