miercuri, iulie 17, 2024
Home > Quick Fixes > 5 trucuri rapide pentru remedierea anumitor lucruri din casă

5 trucuri rapide pentru remedierea anumitor lucruri din casă

Există întotdeauna ceva de rezolvat în jurul casei – probabil atât de multe lucruri pe care tinzi să le arunci dacă nu cunoști anumite trucuri pentru a le ține în continuare în viață.

Dacă crezi că nu ai timp să o faci acum și că vei reveni într-o zi, află că pot fi, de fapt, rezolvate în două minute fiecare și mai jos găsești câteva soluții simple la sarcinile pe care le ai de făcut.

1. Flori ofilite

Cum arată după câteva zile acel buchet minunat de flori pe care l-ai primit sau poate l-ai cumpărat pentru a-ți încânta atmosfera din casă? Apa din vază devine verde și florile încep să se ofilească. Nu îți face griji – nu este vina ta; este un fapt al vieții. Dar poți sfida legile naturii pentru câteva zile suplimentare adăugând un strop sau două de vodcă în apa din vaza de flori proaspăt tăiate. Acest lucru va ajuta la prevenirea creșterii algelor în apă și va menține florile pentru mai mult timp.

2. Piele plictisitoare

Pielea nu va fi niciodată la fel de strălucitoare și curată ca ziua în care ai cumpărat-o, nu? Toată uzura în decursul anilor face ca aceasta să fie doar îmbătrânită și uzată. Dar pielea poate să arate din nou ca nouă, cu un singur truc simplu. Mănâncă o banană. Când ai terminat, freacă cu interiorul cojii de banană pielea pentru a o lustrui. Finalizează prin lustruirea pielii cu o cârpă moale și uscată.

3. Ceara care se scurge

Lumânările pot stabili starea de spirit pentru toate ocaziile, indiferent dacă este vorba despre o zi de naștere, despre înfricoșarea din povestea cu fantoma sau despre romantismul unei cine intime. Curățarea cerii dintr-o lumânare a stabilit doar o stare de spirit, adică: frustrare. Indiferent dacă acestea picură pe tortul de ziua de naștere sau se lipesc de sfeșnicul bunicii, ceara care se scurge de pe lumânări poate împiedica orice dispoziție ai în gând.

Limitează picăturile de ceară băgând lumânările în frigider pentru câteva ore înainte de a le aprinde. Dacă ai spațiu, ia în considerare păstrarea unora în cutia de gheață într-un recipient etanș (pentru a minimiza răspândirea oricărui parfum din ceară în produsele alimentare sau invers), astfel încât să fie gata oricând ai nevoie de ele.

4. Mucegaiul de pe țesături

Este destul de ușor să obții mucegai din acea grămadă de prosoape pe care ai uitat să le întinzi pentru a se usca – poți doar să le arunci în mașină de spălat și vor ieși ca și cum nu le-ai neglijat niciodată. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că frecarea cu alcool este excelentă pentru eliminarea mucegaiului de pe pantofi, bagaje și obiecte similare care nu sunt spălate.

Umezește o cârpă curată cu alcool și șterge zona cu mucegai. Dacă mucegaiul este mai adânc setat, așează produsul într-o cadă și toarnă cu grijă alcool în zona afectată. Este întotdeauna mai sigur să testezi acest tratament într-o zonă mică a produsului, pentru a te asigura că nu provoacă decolorarea sau colorarea. Acest mucegai va dispărea în cel mai scurt timp.

5. Pensule întărite

După o zi lungă de pictură, cine vrea să scape de timpul petrecut la chiuvetă, încercând să curețe pensulele? Problema este că perii se vor îngroșa și pensula nu va mai fi folosită dacă nu o speli imediat.

Dar nu te grăbi să arunci pensula. Poți încerca să faci mai moi firele de pensulă întărite prin înmuierea lor în oțet fierbinte și apoi folosind o perie de sârmă pentru a le separa și pentru a îndepărta resturile de lac sau vopsea.