vineri, februarie 23, 2024
Home > Diverse > Cauze care merită sprijinite dacă te simți caritabil – Asociația MAME

Cauze care merită sprijinite dacă te simți caritabil – Asociația MAME

Despre CURAJ

Maria Culescu este fondatoarea Asociației M.A.M.E., organizație non-profit care oferă de aproape 10 ani servicii esențiale copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave, precum și celor care provin din medii defavorizate. Aceste servicii nu le asigură statul, deși este mare nevoie de ele. Când întâlnești oameni ca ea, după doar câteva minute de discuție și după ce afli cu ce cazuri se confruntă zi de zi, îți dorești să ajuți.

CURAJ pentru copiii de la Centrul Steluțelor

Asociația M.A.M.E. are o serie de proiecte, dintre care „Centrul Steluțelor” este cel mai important. Aici vin anual aproximativ 150 de copii cu afecțiuni grave, care sunt asistați de o echipă multidisciplinară formată din medici, kinetoterapeuți, psihologi, logopezi, nutriționiști, pedagogi, asistenți sociali și terapeuți. Prin artă și joc, ei abordează metode moderne, personalizate, de recuperare a copilului bolnav în vederea redobândirii echilibrului psiho-socio-emoțional. Această activitate se desfășoară pe perioade lungi de timp. Rezultatele sunt schimbări majore, pozitive, ce îi ajută pe copii să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala.

Copiii și familiile acestora beneficiază și de informare și îndrumare socio-medicală. Asta înseamnă că tot hățișul birocratic al legăturii cu sistemul medical românesc este descâlcit pentru cei care au nevoie de ajutor de către oamenii dedicați ai Asociației MAME. Tot în Centrul Steluțelor beneficiarii (copiii și familiile lor) primesc consiliere psihologică individuală și de grup, fizioterapie, kinetoterapie, art-terapie, logopedie, consiliere nutrițională, consultanță juridică, activități educative și de socializare, terapie multisenzorială, terapie prin Realitatea Virtuală și sprijin material oferit la nevoie.

Toate acestea sunt oferite gratuit beneficiarilor – copiilor și familiilor lor.

Totuși, nu toți specialiștii cu care lucrează Asociația lucrează benevol, deși mulți dintre ei își oferă serviciile voluntar. O mare parte dintre specialiști trebuie plătiți lunar, iar materialele necesare trebuie cumpărate. Chiria spațiului în care se află Centrul Steluțelor trebuie plătită și tot așa. Și, pentru că numărul solicitărilor de includere a copiilor în programele de recuperare pe care le oferă Asociația MAME a crescut în ultima perioadă, este nevoie de un sprijin financiar suplimentar pentru ca ele să poată fi acordate.

CURAJ, poți ajuta chiar acum!

Asociația MAME desfășoară în această perioadă Campania CURAJ. Mecanismul prin care poți ajuta este foarte simplu și te costă atât de puțin – fiecare SMS se adună însă, și din puțin de la fiecare se adună o sumă mai mare, care chiar poate schimba ceva. Dacă vrei să contribui și tu la acest proiect, donează 2 euro lunar către Asociația MAME, trimițând prin SMS la 8844 textul „CURAJ”. Dă și tu curaj acestor copii să lupte pentru viața lor și să reușească.

Dacă vrei să afli mai multe și despre celelate proiecte ale Asociației M.A.M.E., accesează www.asociatiamame.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: