vineri, februarie 23, 2024
Home > Timp liber > Ce faci acasă > Întrebări frecvente despre grădină

Întrebări frecvente despre grădină

De câți metri pătrați am nevoie?

Socotește așa: pentru fiecare adult din casă este nevoie de o suprafață între 5 și 10 mp de grădină. Pentru fiecare copil, între 2 și 5 mp. Cu cât te pricepi mai bine la înghesuit plantele (optimizarea spațiului), cu atât mai puțin spațiu îți trebuie. Dacă nu ai un balcon mare, nu te descuraja, nu-i nimic – decât deloc, tot e ceva! Măcar o salată, un spanac, o roșie, o ceapă verde, un usturoi și o ridiche tot poți să culegi din ghivece!

De exemplu, pentru o familie de doi adulți și un copil, trebuie cam 12 – 25 de metri pătrați de pământ.

_________________

Ce plante pot să cresc pe balcon?

Dacă ai soare, cam orice plantă. Să ai soare înseamnă minim 6 ore de soare pe zi, ideal fiind 8 ore.

_________________

Există vreo regulă pentru ce plante preferă soare și ce plante se mulțumesc cu umbră?

Plantele care sunt crescrute pentru frunze, tulpină, muguri se mulțumesc (în general) cu umbră (în fine, mai puțin soare sau zone parțial umbrite).

Plantele pe care le creștem pentru rădăcinile sau fructele lor cam au nevoie de soare (de exemplu, roșia cea lacomă de lumină și castravetele însetat).

De aici.

_________________

Cât de adânc se plantează semințele?

De obicei, scrie pe pachet. Dacă nu scrie, se acoperă semințele cu un strat de pământ gros cam cât de două ori diametrul sămânței plantate.

De aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: