sâmbătă, decembrie 4, 2021
Home > Timp liber > Ce faci acasă > Feng shui de gradină? Crassula Ovata – pomișorul cu bănuți

Feng shui de gradină? Crassula Ovata – pomișorul cu bănuți

Acum câțiva ani era la modă tot ce era feng shui. E o chestie foarte tare să combini estetica și filosofia și un strop de misticism și să obții o artă a aranjării armonioase a mediului în care stai. Sigur că mare parte din feng shui e superstiție, dar, în același timp, credem în efectul placebo și în felul în care credința că ești protejat de rele îți poate da încredere să mergi mai departe și credem că ordinea și armonia vizuală a spațiului în care îți petreci timpul sunt deosebit de importante ca să poți munci, trăi, visa…

Feng shui înseamnă decor, feng shui înseamnă ordine, feng shui înseamnă armonie (ceea ce presupune și ștersul rafturilor bibliotecii de praf, dar și aruncatul vaselor ciobite, adică eliminarea a cât mai mulți factori de stres și frustrare din viața noastră – și așa, destul de aglomerată și stresantă).

Și, cum zilele astea am căutat de zor cadouri mai interesante (decât banalul mărțișor și buchet de flori pentru învățătoare), tot căutând, am dat peste un site care vinde diverse, printre care și copăcei feng shui. Iată o Crassula Ovata, o plantă feng shui “purtătoare de noroc de bani”, cum zic chinezii (și vrăjitoarele de pe la noi, dar asta e altă poveste).

 

Crassula Ovata poate să fie transformată și în bonsai, dacă știi s-o tai cum trebuie!

Crassula bonsai” by Emmanuelm (talk) – self-made. Licensed under CC BY 3.0 via Wikipedia.

Despre planta asta știm doar:

  • că nu e pretențioasă la apă, dimpotrivă (asta înseamnă că n-ai cum s-o omori prin dezhidratare!),
  • că se propagă și din frunzele grăsuțe căzute (deci nu-i mare brânză s-o înmulțești) și
  • că nu se supără dacă stă ca piciorul chinezoaicelor pe vremuri, strâns în pantofior, adică e OK dacă o condamni la o viață în ghiveci. Nu de alta, dar mai știm și
  • că mai puțin de 7 grade nu suportă, așa că iarna trebuie plimbată la interior și pregătită de iernat, ca toate primadonele originare din țări calde (asta e din Africa de sud, nu știu cum au ajuns chinezii la ea și au făcut-o tradițional feng shui, dar mă rog, nu ne punem cu tradiția chineză).

Este anul chinezesc al Caprei de lemn (sau Oii, care, din punctul de vedere al chinezilor, e un fel de capră – clar, chinezii nu știu ce bărbierire barbară poate să facă o capră într-o grădină, spre deosebire de oaie!). Asta înseamnă că ai să ții pomul de bani (adică micul tău copăcel feng shui de Crassula Ovata) în nordul grădinii (și al casei, la iarna viitoare), pentru că Lillian Too zice pe WOFS.com că acolo zboară steaua bogăției anul ăsta, așa că… de ce să n-o stimulăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: