duminică, mai 19, 2024
Home > Timp liber > Ce faci acasă > Unboxing: CATAN, jocul de cărți

Unboxing: CATAN, jocul de cărți

Jocul celebru CATAN nu mai are nevoie de nicio prezentare, se joacă peste tot. Dar cutia este cam mare și nu ai mereu chef s-o cari cu tine la terasă sau în bagajele de vacanță, și așa voluminoase. Bugger! Așadar, nu e de mirare că am devenit foarte curioși când am văzut într-o zi, într-un raft de supermarket, o cutiuță cu grafica binecunoscută, pe care scria „Jocul de cărți”.

  • Prezentare: cutie portabilă, cât două seturi de cărți de joc alăturate. Se poate strecura într-un buzunar de rucsac, în torpedoul mașinii, în bagaje, chiar și în poșete.
  • Preț: 40 lei (plus, minus 2 lei).
  • Ce conține: două teancuri de cărți și instrucțiuni de joc.

Cărțile sunt:

  • Cartea Destinului (1 carte),
  • 67 de cărți cu resurse (argilă: 11 cărți; lemn: 11 cărți; fier: 16 cărți; lână: 15 cărți, cereale: 14 cărți),
  • 42 de cărți de joc cu diverse funcții (drumuri: 9 cărți; orașe / așezări: 15 cărți utilizabile față/verso; soldați: 5; dezvoltare pentru orașe: 9 cărți,
  • 4 cărți rezumat cu costurile de construcție.

Jocul este perfect pentru 2-4 jucători. Grafic, calitatea este excelentă, desenele sunt bine lucrate și jocul e foarte estetic (și, de aceea, este o plăcere să-l joci). Poate fi un cadou minunat pentru amicul amator de seri de socializare, pentru un cuplu care călătorește mult sau pentru familii cu copii mai mărișori, care au depășit demult faza Piticot și pot înțelege și aplica reguli mai complexe de joc. Ca să testăm asta, am lăsat doi băieței de 8, respectiv 10 ani să descifreze regulamentul și să joace o tură și s-au descurcat foarte bine, dar cu un pic de ajutor.

La început, pentru că sunt destul de multe condiții de îndeplinit și destul de multe cărți de înțeles și de învățat, regulile par un pic cam greu de descifrat și de aplicat chiar și pentru adulți, mai ales pentru cine nu e obișnuit cu board game-ul clasic. Practic, e nevoie să joci măcar unul, două jocuri de învățare. Dacă cel puțin unul dintre jucători știe să joace, totul e foarte simplu chiar de la primul joc.

Save

Save