duminică, aprilie 14, 2024
Home > Timp liber > Ce faci acasă > Unboxing: Zarurile cu povești

Unboxing: Zarurile cu povești

Am pus ochii pe jocul „Zarurile cu povești” într-un supermarket, când căutam inspirație pentru cadouri pentru copii, care să nu fie porcării scumpe în cutii mari și goale, și care să fie și distractive, și utile. Am văzut cutia perforată, în care se vedeau zarurile și, chiar dacă era clar că vom cheltui destul de mult pentru 18 zaruri din plastic imprimate cu simboluri, ne-am gândit că, de fapt, merită. Și iată de ce:

Jocul este foarte simplu de înțeles chiar și pentru copii mici sau copii cu cerințe educaționale speciale – nu necesită înțelegerea unor reguli complicate, și fiecare familie își poate stabili complexitatea dorită. De exemplu, se poate porni de la simpla numire a unor simboluri și explorarea posibilităților ca o singură imagine să semnifice cu succes diverse concepte (un desen cu un bec poate fi și bec, și idee, și lumină, în funcție de context). Sau se pot urma regulile jocului, pur și simplu – dintr-un amestec de 6 zaruri se poate spune o poveste simpatică, și asta contra cronometru sau nu (clepsidra este inclusă în cutie).

Jocul chiar dezvoltă imaginația copiilor, dar și vocabularul și cunoștințele de cultură generală, pentru că în jurul poveștilor se iscă tot felul de conversații și apar mereu idei. Adulții plictisiți de muncă vor aprecia un joc care nu-i obligă să gândească foarte mult, dar care, prin asocierea absolut întâmplătoare de simboluri, poate fi deosebit de amuzant.

Iată una dintre poveștile care ne-au ieșit nouă: „A fost o dată ca niciodată un fluture care s-a îndrăgostit iremediabil de o floare, așa că i-a cumpărat cel mai mare inel de logodnă și s-au căsătorit. La nunta lor a fost frumos, a cântat un cântăreț celebru și a fost o nuntă așa de mare, de s-a dus vestea în galaxie și a participat chiar și un extraterestru. Problema e că n-a trecut bine vara și Doamna Floare a născut un măr, iar Domnul Fluture se întreabă și astăzi de ce Doamna Floare n-a născut un fluture cu petale„. Prilej perfect pentru o discuție despre cum se polenizează florile și că uneori și fluturii ajută la polenizare, nu doar albinele 🙂

  • Prezentare: cutie de 24.5 x 24.5 x 6 cm.
  • Preț: 75-85 lei, în funcție de distribuitor.
  • Ce conține: 18 zaruri cu pictograme (108 pictograme în total), o clepsidră care merge cam un minut, o cutie și instrucțiuni de joc.

Din punctul nostru de vedere, cutia este supradimensionată pentru conținut. Jocul face toți banii, chiar dacă ar fi fost perfectă o cutie în care să se potrivească zarurile, clepsidra și instrucțiunile – scopul ăsta trebuia să-l aibă cutiuța cea mică inclusă, dar, din păcate, nu intră toate zarurile în ea, așa că cei care preferă să păstreze jocul în cutia originală trebue să se pregătească să irosească niște spațiu. Pentru restul, recomandăm păstrarea într-un săculeț cu șnur, ușor de depozitat și de strecurat în bagaje în vacanțe.