luni, decembrie 2, 2024
Home > De mâncare > Cum tranșezi un pui ca să hrănești toată familia timp de trei, patru zile

Cum tranșezi un pui ca să hrănești toată familia timp de trei, patru zile

Cel mai economic, pe studiate, este să iei un pui întreg, din cel mai grăsuț (1 kil jumate spre două).

Din el vei face, în cam două ore cu tot cu spălatul vaselor, următoarele feluri de mâncare din care garantat va mânca și ăla micu’ mofturosu’.

Ciorbă de pui, deasă și dreasă »

Pentru ciorbă folosești:

  • prima jumătate a aripilor,
  • spatele cu gât cu tot,
  • osul pieptului, după ce ai scos cu dibăcie tot pieptul de pe el,
  • pielea de pe piept,
  • cutia toracică cu tot ce e prin ea și
  • flapsurile de piele și grăsime pe care nu vrei să le folosești la altceva.

Rețeta de ciorbă de pui, deasă și dreasă »

*

Mâncare de mazăre cu pui »

Pentru mâncarea de mazăre cu pui ai nevoie de șase bucăți de carne numai bune de gătit, adică:

  • jumătatea superioară a aripilor, pe care o separi cu tot cu o bucățică de piept,
  • de pulpe, pe care le tai în două (ciocănele și pulpa superioară).

*

Șnițele din piept de pui cu piure de cartofi »

Pentru șnițele ai nevoie de:

  • tot pieptul, fără piele, tăiat bucăți nici prea mari, nici prea mici (cam cât două degete ținute unul lângă altul),
  • inclusiv de cele două fâșii de mușchiuleț care stau lipite de osul pieptului – le separi cu grijă de os

Bați toate bucățile până se lățesc, cu grijă să nu faci carnea zob – puiul are carne fragedă.

*

Listă de cumpărături pentru meniul de mai sus:

  • Proteină: un pui de 1.5 – 2kg, trei ouă, o sticlă mare de Sana, lapte.
  • Legume proaspete: doi morcovi, două cepe, un păstârnac, o legătură sau două de pătrunjel, un ardei gras sau kapia, o țelină mică sau două tije de apio, 1 kg de cartofi, opțional: 1 dovlecel.
  • Conserve: 2 conserve mari de mazăre, sos/suc de roșii la cutie.
  • Băcănie: făină, amestec de legume uscate pentru gătit, boia dulce, ulei sau untură, unt, orez.

Save