duminică, septembrie 24, 2023
Home > Reteta > Basic Ciorbă (de pui)

Basic Ciorbă (de pui)

Ciorba este chintesența existenței, serios. Fără ciorbă, nici mațele nu mișcă, nici stomacul nu se bucură, nici mahmurelile nu trec. Așa că iată cea mai simplă rețetă de ciorbă deasă și cu absolut de toate, de care ai nevoie în toate momentele dificile sau frumoase ale vieții tale, mai ales atunci când n-ai prea mult timp la dispoziție (pentru că ciorba asta se face aproape singură, ai să vezi).

Câteva considerente preliminare pentru o ciorbă de pui bună de tot:

Nu cumpăra pungă cu tacâmuri de pui sau spinări sau altă prezentare. Cel mai economic, pe studiate, este să iei un pui întreg, din cel mai grăsuț (1 kil jumate spre două). Pentru ciorbă folosești prima jumătate a aripilor, spatele cu gât cu tot, osul pieptului, după ce ai scos cu dibăcie tot pieptul de pe el, pielea de pe piept, cutia toracică cu tot ce e prin ea și flapsurile de piele și grăsime pe care nu vrei să le folosești la altceva.

Află aici cum tranșezi un pui ca să hrănești toată familia timp de trei, patru zile »

Nu te feri de amestecurile de legume uscate pentru ciorbă, chiar dau gust (și există unele care nu conțin enorm de multă sare). Pune pătrunjel tocat și la început, și la sfârșit, după ce ai oprit focul. Pune legumele la fiert în apă rece, la foc mic. Nu spumui ciorba, pierzi vreme.

 

Imprima reteta
Basic Ciorbă (de pui)
Aceasta este, așadar, cea mai bună ciorbă deasă de pui pe care ai mâncat-o vreodată. Se face repede, fără prea mult chin, iar tocatul legumelor este simplu de tot cu un robot de bucătărie.
Categorie Ciorbe și supe
Timp de preparare 2 h
Timp de gatire 20 minute (cât cureți și toci legumele)
Timp de asteptare 1h 40min cât fierbe la foc mic
Portii
boluri de ciorbă
Ingrediente
Categorie Ciorbe și supe
Timp de preparare 2 h
Timp de gatire 20 minute (cât cureți și toci legumele)
Timp de asteptare 1h 40min cât fierbe la foc mic
Portii
boluri de ciorbă
Ingrediente
Etape
  1. Se pregătesc legumele (tocate, tăiate cubulețe) și se pun la fiert împreună cu bucățile de pui, la foc mic, cu oala semiacoperită.
  2. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roșii, se bate oul și se adaugă și el, se amestecă puțin și se mai fierbe cam 5 minute. După aceea, se stinge focul și se adaugă încă niște pătrunjel tocat.
  3. Se servește fierbinte, cu Sana în loc de smântână - nu de alta, dar gustul e cam același, dar numărul de calorii e mai mic.
Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: