duminică, aprilie 14, 2024
Home > Timp liber > Filme și seriale > Cele mai bune filme de Crăciun

Cele mai bune filme de Crăciun

cele-mai-bune-filme-de-craciun

Activitatea preferată de mulți dintre noi în luna decembrie este vizionarea de filme de Crăciun, care nu numai că este relaxantă și distractivă, dar ne și ajută să intrăm în spiritul sărbătorilor. Pentru cei care nu au la îndemână lista cu cele mai bune filme de Crăciun, am creat o listă nemuritoare de filme vechi și noi pe tema Crăciunului, pe care o recomandăm cu încredere. 

Singur acasă (1990)

Deși poate cea mai veche serie de filme din această listă, nu am fi putut exclude Singur acasă din topul celor mai bune și iubite filme de Crăciun. Unii dintre noi am crescut odată cu ele și este o plăcere să le revedem în fiecare an. Pentru cine nu a mai văzut filmele, este vorba despre un copil năzdrăvan care are o mulțime de aventuri palpitante acasă, cât timp familia e plecată în vacanță… fără el.

Klaus: poștașul și păpușarul (2019)

Acest film animat aduce în sufletele noastre bucuria de a dărui și de a avea prietenii aproape. Un poștaș veșnic nemulțumit și nefericit este relocat într-un oraș trist, în care ura dintre vecini este ceva normal, la ordinea zilei. El se împrietenește cu un creator de jucării, își schimbă comportamentul și… se întâmplă multe, iar totul culminează cu noaptea de Crăciun, unde, desigur, se adună toți vecinii. 

Un castel de Crăciun (2021)

Dacă vă plac poveștile de dragoste în perioada Crăciunului, acest film este potrivit pentru voi. O autoare renumită cumpără un castel în Scoția pentru a se depărta de agitația orașului american și a găsi inspirație pentru un nou roman. Între timp, descoperă țara și oamenii acelui loc, și… se îndrăgostește.

Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)

Minunat de urmărit împreună cu toată familia, acest film ne arată că și cei care urăsc Crăciunul și vor să îl saboteze, ajung în cele din urmă să intre în spiritul sărbătorilor și să fie mai buni. Imaginat de celebrul Dr. Seuss, Grinch este o creatură solitară cu „o inimă cu două măsuri prea mică„, care vrea să oprească Crăciunul. El fură toate cadourile și vrea să le arunce în abis, așteptându-se ca oamenii să fie supărați din această cauză. Dar Crăciunul înseamnă mai mult decât cadouri și jucării, așa că Grinch are parte de o mulțime de surprize, iar finalul e complet neașteptat.

Coșmar înaintea Crăciunului (1993)

Animația este bazată pe personajele și povestea lui Tim Burton. Regele Dovleac, plictisit fiind de obișnuitele sărbători de Halloween, se plimbă singur prin pădure și descoperă Orașul Crăciun. Îl analizează îndeaproape și decide că sărbătoarea Crăciunului nu trebuie înțeleasă, ci îmbunătățită.  

Crăciunul cade la fix (2022)

Iată și cel mai recent film cu tema Crăciunului apărut zilele trecute pe Netflix, care are în prim-plan o bogătașă răsfățată recent logodită. Cu o zi înainte de Crăciun, se întâmplă un accident la ski și își pierde memoria. Astfel, ajunge în grija unui cabanier, și totul se schimbă. Filmul este ideal pentru o seară relaxantă, cu un film pe fundal.

The Polar Express (2004)

Filmul spune povestea unui băiețel care începe să se îndoiască de existența lui Moș Crăciun. În Ajunul Crăciunului însă, el primește un bilet magic și se îmbarcă în trenul Polar Express, cu destinația Polul Nord. Pe drum, învață despre prietenie, curaj și spiritul Crăciunului, prin întâmpinarea anumitor situații care îl împing să ia tot felul de decizii. Un film pe care, dacă nu l-ați văzut deja, îl veți iubi și îl veți revedea cu plăcere în fiecare an.

Love Actually (2003)

În acest film în care joacă regretatul Alan Rickman, nu este vorba doar de o singură poveste de dragoste, ci de poveștile a zece cupluri. Dificultățile prin care trec personajele, situațiile cu care se confruntă și felul în care reușesc să treacă peste ele, totul duce catre un singur punct comun, iar totul se întâmplă în perioada Crăciunului. 

Recomandăm cu drag toate aceste filme, care ne aduc mai aproape de spiritul sărbătorilor și de oamenii dragi cu care le vizionăm.