Fava grecească este ceva absolut extraordinar, mai ales când stai prost cu timpul și bine cu lintea. Adică te scoate din foame într-un fel absolut delicios și rapid, atunci când nu ai ingrediente proaspete, dar te bazezi pe ce găsești prin cămară. Sau când ai nevoie de "comfort food". Ah,
Citește mai mult »
Supa rece bulgărească se numește Tarator și se servește amestecată cu cuburi de gheață. Dacă nu se diluează prea mult iaurtul folosit, poate fi servită și ca salată sau ca sos pentru carne de oaie sau de capră, și este extraordinar de gustoasă. Pentru vegani, se poate înlocui iaurtul cu
Citește mai mult »
Supele-cremă sunt hrănitoare și aromate, și sunt perfecte să umple burta omului flămând înainte de felul principal (ca să nu fie apoi omul tentat să mănânce toată cratița cu tocană, să lase și pe a doua zi și să țină grăsimea departe de șale). Supele-cremă sunt și ceea ce românul
Citește mai mult »
Omul mereu la dietă inventează tot ce poate ca să se sature și să nici nu bage la ghiozdan prea multe calorii. Așa și noi - chilli e o mâncare foarte bună, dar cam grasă. Cum facem să păstrăm măcar ceva din ideea de chilli, dar fără grăsime și cât
Citește mai mult »