Omul mereu la dietă inventează tot ce poate ca să se sature și să nici nu bage la ghiozdan prea multe calorii. Așa și noi – chilli e o mâncare foarte bună, dar cam grasă. Cum facem să păstrăm măcar ceva din ideea de chilli, dar fără grăsime și cât mai light? Simplu. Facem o salată cu fasole, ardei kapia și porumb.
Ingrediente secrete: boiaua de ardei iute și pătrunjelul.
Timp de preparare | 10 minute |
Portii |
boluri de salată
|
- 1 conservă fasole roșie fiartă
- 1 conservă porumb fiert
- 2 buc. ardei kapia tăiat rondele
- 1 buc. salată verde ruptă bucăți
- 1 buc. praz (sau ceapă tăiată peștișori / julienne)
- 1/2 legătură pătrunjel tocat lejer
- 1 vârf de cuțit boia de ardei iute (chilli)
- 1 vârf de cuțit sare (după gust)
- 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
- 4 linguri ulei de măsline (sau ulei de floarea-soarelui)
- 4 buc. căței de usturoi zdrobiți sub lama cuțitului și mărunțiți
- 4 linguri sos de roșii (sau zeamă din conserva de fasole roșie)
Ingrediente
|
|
- Se amestecă totul. Și gata!
NOTĂ: Se poate pregăti pentru 3-4 zile, dacă se pun ingredientele într-un borcan în exact ordinea asta: sosul de roșii, cățeii de usturoi, uleiul de măsline, condimentele (sare, boia, piper), fasolea roșie fiartă, porumbul, prazul, ardeiul kapia, pătrunjelul, salata verde. Apoi borcanul poate fi ținut la frigider, și se amestecă totul la servire.