Fava grecească este ceva absolut extraordinar, mai ales când stai prost cu timpul și bine cu lintea. Adică te scoate din foame într-un fel absolut delicios și rapid, atunci când nu ai ingrediente proaspete, dar te bazezi pe ce găsești prin cămară. Sau când ai nevoie de „comfort food”. Ah, da, și este nemaipomenită când vrei să guști puțin (și sănătos) din gustul Greciei.
Fava grecească merge ca atare sau cu o bucată suculentă de friptură de capră. Este incredibil de simplă, de gustoasă și de sățioasă.
Timp de preparare | 5 minute |
Timp de gatire | 25 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 250 g linte roșie sau galbenă (atenție să fie din cea care fierbe ușor)
- 1/3 cană ulei de măsline extravirgin
- 2 buc. ceapă să fie mari; tocate.
- 2 buc. căței de usturoi tocați
- 1 linguriță cimbru proaspăt, tocat (merge și uscat)
- 1 buc. lămâie (zeama de la o lămâie)
- 1/2 cană apă călduță
- 1 vârf de sare
- 1 vârf de piper
- 20-30 buc. capere sau ardei iute murat sau frunze de pătrunjel
Ingrediente
|
|
Etape
- Se călesc ceapa și usturoiul în jumătate din cantitatea de ulei de măsline, împreună cu cimbrul.
- Se adaugă lintea și apa și se lasă să se gătească (scade apa, crapă lintea și se face moale-moale).
- Se ia de pe foc, se potrivește de sare si piper, se adaugă sucul de lămâie și restul de ulei, se ornează cu câteva capere sau frunze de pătrunjel și... se savurează așa, vegan, sau alături de o bucățică de friptură proaspătă de capră.
Notitele retetei
Recomandare: folosiți o oală antiaderentă bună sau amestecați des.
Partajeaza reteta