miercuri, iulie 17, 2024
Home > Reteta > Supă cremă de cartof dulce cu lapte de cocos

Supă cremă de cartof dulce cu lapte de cocos

Supele-cremă sunt hrănitoare și aromate, și sunt perfecte să umple burta omului flămând înainte de felul principal (ca să nu fie apoi omul tentat să mănânce toată cratița cu tocană, să lase și pe a doua zi și să țină grăsimea departe de șale). Supele-cremă sunt și ceea ce românul numește, inspirat de englez, „comfort food” – sunt exact ce trebuie dacă simți așa, că ai mânca ceva, pentru că, de fapt, ai vrea să fie mama lângă tine să te țină în brațe. Partea bună e că, spre deosebire de „comfort food” care lucrează împotriva siluetei, cum este afurisita de ciocolată sau pâinea cu Nutella, o supă-cremă unge sufletul, dar are puține calorii.

Să facem o supă cremă de cartof dulce cu lapte de cocos, așadar.

Imprima reteta
Supă cremă de cartof dulce cu lapte de cocos
Supă-cremă cu cartof și cartof dulce, îngroșată cu lapte de cocos și aromată cu turmeric, usturoi și ghimbir.
Categorie Ciorbe și supe
Specific Dietetic, Tailandez, Vegan
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 1 h
Portii
porții
Ingrediente
Categorie Ciorbe și supe
Specific Dietetic, Tailandez, Vegan
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 1 h
Portii
porții
Ingrediente
Etape
  1. Se călesc la foc mic morcovul ras și condimentele, inclusiv usturoiul zdrobit. Separat, se fierb cartofii, curățați de coajă și tăiați cubulețe, apoi, când au fiert, se pasează în oală cu mixerul vertical, până se fac cremă. Se adaugă restul ingredientelor și se dă în clocot o dată. Se ornează cu frunze de coriandru (sau pătrunjel) și servește caldă, cu crutoane.
Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: