vineri, februarie 23, 2024
Home > Quick Fixes > Provocare: garderoba de numai 33 de articole vestimentare

Provocare: garderoba de numai 33 de articole vestimentare

Dacă pierzi timpul căutând o toaletă decentă în fiecare dimineață sau dacă ai nevoie de mai mult spațiu în dulap, o să-ți placă provocarea Project 333.

Regulile jocului

Numele provocării se trage din regulile foarte simple ale inițiativei virale de a purta numai 33 de articole vestimentare, vreme de 3 luni. Din 2010, când a fost lansat proiectul, și până acum, mii de oameni au încercat să-și limiteze garderoba și să adopte un stil minimalist. Dacă vrei să li te alături, va trebui să-ți alegi 33 de obiecte vestimanentare în total, care să includă pantofii, accesoriile (cu excepția verighetei sau a inelului de logodnă) și hainele pentru afară. Nu te îngrijora, lenjeria intimă, hainele de casă sau echipamentul sport nu sunt incluse pe lista celor 33 de itemi, deci nu trebuie limitate în niciun fel.

Cum selectezi hainele?

Când faci selecția, nu uita să ții cont de faptul că va trebui să te îmbraci cu aceleași haine la orice ocazie, inclusiv la serviciu, în fiecare zi. Ideal ar fi să pornești de la hainele preferate sau hainele care îți stau cel mai bine și apoi să-ți completezi garderoba cu ceea ce mai ai nevoie pe lângă acestea. Dacă ai anumite bluze pe care nu te înduri să le porți ca să nu le strici, acum e momentul ideal să te bucuri de ele.

Gândește-te cum va fi vremea în perioada următoare și alege-ți hainele corecte, acoperind toate posibilitățile; de exemplu – cu ce te îmbraci dacă plouă? Ai pus deoparte și o pălărie pentru zilele caniculare?

Cu timpul, vei constata că numai câteva articole de îmbrăcăminte de calitate valorează mult mai mult decât un dulap întreg de știfturi și, scăpând de grija modei, vei fi putea să te concentrezi mai mult pe ceea ce contează cu adevărat pentru tine. În plus, vei face loc în dulap și în casă și vei găsi mai ușor hainele preferate.

Provocarea te va ajuta să realizezi câte haine ții în dulap degeaba.

Dacă pe parcursul provocării observi că ai haine pe care n-ai să le mai porți niciodată, mai ales dacă nu te mai încap, ai putea să le donezi. În principiu, este vorba despre hainele care nu se mai potrivesc cu vârsta ta de acum (tricoul cu Metallica din liceu), toaletele formale purtate o singură dată în viață sau pantofii imposibil de incomozi. Dacă ai haine cu o valoare sentimentală, pe care nu te înduri să le dai, le poți face o poză, ca să o ai amintire, înainte să te desparți de ele.

Indiferent ce stil vestimentar preferi, optează pentru haine curate, într-o stare bună, care să te avantajeze și în care să te simți comod. Dacă slăbești sau te îngrași pe parcursul perioadei de 3 luni, ai voie să înlocuiești hainele care nu-ți mai vin bine. Același lucru este valabil și în cazul în care ți se deteriorează ceva.

Deși pare ciudat la început, a avea mai puține haine te va elibera măcar de o parte din grijile de zi cu zi și îți va ușura diminețile.

Iar dacă ți-a plăcut provocarea, o poți continua cu un nou set de haine sau o poți da mai departe. Și dă articolul ăsta unei persoane care știi că se vaită că nu mai are loc în dulap.

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: