Dacă în articolele precedente am acoperit alimentele neperisabile esențiale și alimentele conservate pe care le poți lua cu tine în călătoriile cu rulota, de această dată îți vom prezenta câteva rețete de călătorie, care să te inspire și să-ți arate cât de ușor este să te poți bucura de mese delicioase la drum lung.
Îți propunem un meniu de camping și off camping pentru întreaga zi:
- La micul dejun: Fulgi de ovăz cu banane și unt de arahide
- La prânz: Piept de pui la grătar cu piure de cartofi și murături
- La cină: Paste cu sos de roșii și busuioc
Timp de preparare | 30 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 350 grame paste făinoase
- 250 ml sos de paste la borcan sau sos de roșii
- 1/2 linguriță de busuioc (dacă nu conține deja sosul de roșii)
- 1 linguriță ulei de floarea soarelui sau de măsline (dacă nu conține deja sosul de roșii)
- un praf de sare (dacă nu conține deja sosul de roșii)
- un praf de piper (dacă nu conține deja sosul de roșii)
- 1 litru apă
- 3 linguri parmezan ras (opțional)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pune 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare.
- Când apa clocotește, se adaugă pastele și se lasă la fiert timp de 11 minute, amestecându-se din când în când.
- Dacă pastele se scot din apă după 11 minute, vor fi al dente iar dacă sunt lăsate mai mult, vor fi mai moi, în funcție de preferințe.
- Sosul se încălzește în aceeași cratiță, după ce s-au scos pastele și apa.
- Dacă sosul de roșii nu este gata făcut, poate fi pregătit foarte ușor, amestecând câteva linguri de sos de roșii cu puțină sare, piper, ulei și busuioc.
- Peste sosul din cratiță se toarnă pastele scurse de apă și se amestecă.
- Pastele sunt mai gustoase servite cu parmezan ras.
Partajeaza reteta