miercuri, iulie 17, 2024
Home > Reteta > Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake este un desert cremos bazat pe crema de brânză, care poate fi servit cu fructe, cu dulceață sau cu sirop. Deși există multe variante ale acestei rețete (se poate face cu biscuiți și deasupra, poate avea aromă de lămâie, există rețete cu sau fără coacere, cu diferite feluri de brânză), noi am ales o rețetă clasică, rapidă, care poate fi făcută în casă cu ușurință și care nu presupune ingrediente despre care românii nu au auzit până acum. În această rețetă ne vom ocupa numai de prăjitură și te vom lăsa pe tine să alegi cu ce fructe vrei să o decorezi la final. Cheesecake-ul poate fi ajustat după cum îți place mai mult, însă ar fi o idee bună să devii creativ/ă abia după ce ți-a reușit varianta clasică măcar o dată.

Imprima reteta
Cheesecake
Varianta clasică a unui desert cremos, pe bază de cremă de brânză, care nu este prea dulce și care poate fi servit cu fructe.
Categorie Deserturi
Specific Ce mai conteaza?
Timp de preparare 1 oră și 30 de minute
Timp de gatire 1 oră și 10 minute
Portii
porții
Ingrediente
Categorie Deserturi
Specific Ce mai conteaza?
Timp de preparare 1 oră și 30 de minute
Timp de gatire 1 oră și 10 minute
Portii
porții
Ingrediente
Etape
  1. Biscuții se pisează (nu până se fac praf, ci până se fac firmituri), după care se topește untul și se toarnă peste biscuiții pisați, amestecând cu o lingură, în așa fel încât untul să fie absorbit în totalitate.
  2. Se pune hârtie de copt într-un vas rotund pentru copt și peste această hârtie se pune amestecul de biscuiți și se tasează cu fundul unei linguri sau fundul unui pahar, pentru a se forma un strat compact, care va fi baza prăjiturii. Dacă reușești, lasă și pe marginile vasului un strat ușor elevat, ca la tarte, ceea ce va avea un aspect frumos când se va servi câte o felie.
  3. Vasul cu biscuiți se coace în cuptor la foc foarte mic câteva minute (maxim 10).
  4. În ceea ce privește compoziția, se amestecă mascarpone, crema de brânză, zahărul, oul și esența de vanilie și se amestecă (cu lingura sau cu mixerul) până când se obține o pastă de consisteța smântânii groase.
  5. Compoziția se toarnă peste biscuiți și se pune la cuptor pentru o oră, tot la foc foarte mic.
Notitele retetei

La final trebuie lăsată să se răcească, chiar și peste noapte (e chiar mai gustoasă și mai închegată după ce a fost ținută la frigider) și se ornează cu fructe, dulceață sau sirop la servire.

Save

Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la FixAsa.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: