duminică, aprilie 14, 2024
Home > Diverse > Thrifty la Therme

Thrifty la Therme

Dacă n-ai fost încă la Therme, probabil că planifici să mergi (și, tot probabil, de asta ai ajuns să citești acest articol). Dacă ai fost deja, probabil știi că plătești la intrare biletul de acces, apoi brățara magică stochează informații despre tot ce ai comandat și urmează să plătești la ieșire.

Sistemul cu brățara este foarte convenabil, nu trebuie să umbli cu bani sau plastic după tine prin piscine, dar are exact același dezavantaj pe care îl au și cardurile bancare – habar n-ai, pe moment, cât s-a adunat. Iar dacă bugetul tău nu e nelimitat, e posibil fie să stai visător, dar cu grijă, și să faci matematică în gând, printre palmieri și bulbuci și orhidee, ceea ce nu face tocmai bine la relaxare. Pentru că nu te relaxezi, iar la Therme toată ideea e să lași la intrare cam 20 de puncte de IQ și să bălăcești, fericit și aproape legumă, în ce piscină îți poftește sufletul.

Cum faci, așadar, să te simți și bine, și să controlezi și cât cheltuiești, dar fără efortul de a face calcule?

Stabilește un buget clar

Fă-ți un plan. Cât ești dispus/ă să cheltuiești la Therme? În funcție de asta, stabilești dacă te duci la:

  • Galaxy: Ai copil între 3 și 18 ani (și nu-l poți lăsa acasă)? Galaxy scrie pe tine.
  • Palm: N-ai acces la saunele uscate și nici la restaurantul à la carte. În rest, peste tot.
  • Elysium: singura piscină e un bazinuț mititel cu seleniu și cu bar, în rest sunt doar saune uscate, un duș rece ca gheața (Cala) și restaurantul mai cu pretenții, unde îți trebuie halat ca să intri. Dacă vrei neapărat toate astea, ia Elysium.

Alege berea și apa minerală la pahar

Dacă nu poți să bei alcool, cere sifon la pahar (și ai grijă să nu primești apă minerală la PET de 0,5l). În rest, dacă ai decis (sau e rândul tău) să bei alcool, ține-te departe de orice băutură care nu e bere draft. Cocktailurile sunt gustoase, dar au un milion de calorii și foarte puțin alcool și costă foarte mult pentru ce oferă. Nu vrei să faci praf bugetul din trei Almost Virgin Piña Colada.

Stai departe de mâncare.

Serios, nu vrei să mănânci la Therme, nici măcar la Elysium. Din păcate, mâncarea de la Therme nu e nici gustoasă, nici apetisantă, și e scumpă, mult prea scumpă. Nu poți să dai aproape treizeci de lei pe o coastă de porc uscată, cu câțiva cartofi congelați și apoi prăjiți prea tare. Sau poți, dar o să-ți pară rău de banii ăia, din care poți să iei în oraș (de exemplu, la Fabrica) o masă decentă, cu ciorbă și felul doi. Ce e de făcut? Mănânci bine înainte – dacă ai uitat să te hrănești la plecarea de acasă, IKEA e în drum, Băneasa Shopping la fel și, în disperare de cauză, e și un McDonald’s în Otopeni, chiar la intrare.

Asumă-ți taxa de depășire a timpului, dacă stai mai mult

Mai ales că suma e modică (deși, dacă mergi cu copii, s-ar putea să vrei acasă mai repede).