Când ești la dietă, e posibil să primești următoarea recomandare: mic dejun: 125g de brânză de vaci, un ou, o jumătate de măr. Păi să nu-ți vină să țipi de frustare? Brânza de vaci e așa seacă încât nici nu alunecă pe gât, dintr-un ou nu înțelegi nimic, iar mărul
Citește mai mult »
Ok, citește, că nu e clickbait, e pe bune: dacă ți-ar zice cineva că poți mânca brownies cu doar 120 de calorii pe porție, ți-ar suna a rețetă din aia la mișto de pe reels, care în realitate îți dă rezultate ude, tari sau cu gust de ciorapi? Ei bine,
Citește mai mult »
Dacă ai fost vreodată la o petrecere unde ai înmuiat pâine sau crackeri sau bake rolls într-un sos atât de bun încât ai uitat de restul mesei, probabil era un romesco. Onctuos și roșu, picant și cremos, o nebunie!
Problema e că sosul ăsta tradițional catalan vine la pachet cu o
Citește mai mult »
Hai să lămurim ceva din start: dacă ai plătit vreodată o avere pe o pungă de „orez de conopidă” congelat, te rog să nu te mai simți prost. Și eu am făcut-o. Dar astăzi îți arăt de ce e o idee mai bună să-l faci singur acasă – e super
Citește mai mult »
Asta e una dintre cele două rețete de supă sau ciorbă de somon cu care efectiv nu ai cum să dai greș. Este rapidă, gustoasă, și conține proteina prețioasă din somon, dar și grăsimile bune din pește și uleiul de măsline. Sățioasă de la cartof și morcov, care aduc dietetic
Citește mai mult »
Burger de casă cu carne de vită și cartofi prăjiți în Airfryer? Desigur, cine poate să reziste la așa ceva? Rețeta e simplă și are mai puține calorii (poate jumătate) decât orice burger din comerț. Deci, fă burgerii acasă!
Citește mai mult »
A zis cineva Tortilla cu carne de porc și sos barbecue? Da!
Dimineți în care n-ai vreme? Plod mofturos? Prânz în fața laptopului? We got you! Acest senviș făcut dintr-o tortilla cu carne rece de porc (leftovers) și sos barbecue e gata în câteva minute.
Citește mai mult »
Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
Această salată cu brânză este o variantă de salată tradițională din sudul țării, care se întâlnește asemănător și la vecinii bulgari. Se poate mânca și rece, și caldă, și este extraordinar de gustoasă și sățioasă și partea cea mai bună este că se face atât de ușor! Ai nevoie de
Citește mai mult »
Burek-ul bulgăresc cu miel, brânză, smântână și mentă este o rețetă tradițională din bucătăria balcanică, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită gustului său inconfundabil. Această plăcintă cu aluat crocant și umplutură aromată de miel și brânză amestecată cu smântână este un deliciu culinar care te va transporta într-o
Citește mai mult »