duminică, mai 19, 2024
Home > De mâncare > Aperol Spritz: un cocktail numai bun de încercat în oraș sau de preparat acasă

Aperol Spritz: un cocktail numai bun de încercat în oraș sau de preparat acasă

aperol-spritz

Vă e dor de serile petrecute în Italia, urmărind apusurile de soare cu un cocktail în mână și auzind în depărtare “Ciao bella”? Ați putea încerca cele trei localuri preferate de noi din București care servesc cocktail-uri Aperol Spritz demne de luat în considerare. Sau l-ați putea prepara chiar în bucătăria voastră, iar apoi să vă teleportați mental în vacanța de pe malul Mării Mediteraneene.

Scurtă istorie a cocktail-ului

Aperol Spritz este un cocktail răcoritor, ușor amărui și slab alcoolizat, perfect pentru o petrecere în aer liber. Aperolul a fost inventat de către frații Barbieri în 1919 și este o băutură cu note de portocală amară, rubarbă, rădăcină de gențiană și alte ierburi aromatice. Este un aperitiv care conține doar 11% alcool, de aceea se consideră potrivit sportivilor și persoanelor cu o viață activă. Abia după cel de-al Doilea Război Mondial a început să fie consumat de tinerii italieni  sub formă de Aperol Spritz.

Localuri recomandate în București

Am făcut o listă cu top 3 localuri din București care servesc un cocktail sofisticat.

  1.       Arome – adresa Str. Luigi Cazzavillan, Nr. 25

Este primul pe listă, fiindcă bifeaza toate criteriile. Gustul este echilibrat, cu câteva coacăze surpriză la decor. Cantitatea este generoasă, la doar 24 lei.

  1.       Grano – adresa Str. Puțul lui Zamfir, Nr. 40

Restaurantul este cu specific italienesc, deci nici nu ne așteptam să lipsească din meniu clasicul cocktail. Se simte mai puternic gustul de Aperol, prețul fiind de 28 lei.

  1.       Linea Closer to the Moon – adresa Str. Lipscani, Nr. 17

Rooftop bar-ul din Centrul Vechi este magic și ne permite să admirăm orașul de sus. Aperol Spritz pe care îl servesc este aromat și se asortează cu apusul de soare. Prețul este de 35 lei (priveliștea trebuie inclusă și ea în preț, nu-i așa?).

Rețetă pentru acasă

Dacă nu vrei neapărat să savurezi acest cocktail aromat într-un local (poate ai un film bun și vrei să-l vezi acasă, cu un pahar de ceva bun), trebuie să știi că rețetă este foarte simplă, fără măsurători exacte sau aparate performante de mixare. Ideal, cantitățile pentru un pahar sunt următoarele:

  •   75 ml Prosecco
  •   50 ml Aperol
  •   25 ml apă minerală
  •   Felii de portocală
  •   Gheață

O puteți modifica oricând după bunul plac. Dacă preferați o băutură mai puțin amăruie, atunci cantitatea de Aperol va fi mai mică, iar cea de Prosecco mai mare. La fel, dacă totuși nu vreți să simțiți gustul de alcool, atunci cantitatea de apă minerală va fi mai mare. Pentru diversificare, la fel de accesibil și ușor de găsit în supermarket este varianta pentru  Amarol Spritz, pentru care Zarea comercializează, foarte convenabil, cele două sticle de băutură necesare, împreună în același pachet.