Cel mai simplu pandișpan cu fructe
Cel mai simplu pandișpan, peste care se pot pune orice fructe!
Merge extraordinar cu afine, vișine sau cireșe fără sâmburi, fructe din caisată sau vișinată, dulceață (iarna) sau fructe congelate, de orice fel.
Timp de gatire | 40 minute |
Portii |
|
Ingrediente
- 6 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
- 6 linguri rase de zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 2-3 plicuri de zahăr vanilat (sau păstaie de vanilie)
- 3 linguri de ulei
- coajă rasă de lămâie
- esență de lămâie
- 6 linguri cu vârf de făină albă cernută
Ingrediente
|
|
Etape
- 6 albușuri se bat bine cu 6 linguri rase de zahăr, jumătate de linguriță de sare și zahăr vanilat, 2 plicuri (sau pui un sfert de păstaie de vanilie în gălbenușuri).
- 6 gălbenușuri separat se amestecă lejer cu 3 linguri de ulei și esență de lămâie sau coajă de lămâie.
- Când albușurile sunt bătute spumă tare, se toarnă peste ele gălbenușurile și se încorporează.
- 6 linguri cu vârf de făină albă se presară peste toată asta, amesteci ușor de jos în sus până se combină și asta e coca.
- Se pune asta în tavă, se nivelează, se presară deasupra zahăr, se presară cireșe, vișine, ce ai, fără sâmburi, se mai presară un pic de zahăr și țuști la cuptor 180° 35-40 min (depinde de cuptor, verifici cu scobitoarea).
Se taie răcit, se mănâncă prea repede.
Partajeaza reteta