Îți place să mănânci pudding de vanilie dar te enervează că numai firmele producătoare știu ce pun de fapt în puddingurile care stau la raft zile în șir? Ai nemulțumirea că tot ele te fac să scoți din buzunar bani munciți de tine cu greu pe prafuri în care oricum
Citește mai mult »
Asta este - fără glumă - cea mai bună rețetă de cozonac fără frământare din țară!
A zis cineva... cozonac?
Cel mai bun cozonac are acum rețeta online - mama ar fi mândră, și e momentul să facem mândre toate mamele (sau invidioase, pe cele care încă nu știu să facă așa
Citește mai mult »
Exact, prăjitura asta e simplă ca bună-ziua, e dulce cât să fie desert, dar nu cât să leșini după sugar-high, iar caloriile vin din mere, biscuiți și pudding (deci lapte, care poate fi și degresat, și amidon, care e tot un fel de făină, caloric vorbind). Dacă socotim că durează
Citește mai mult »
În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în
Citește mai mult »
Prăjitura asta e dintre acele rețete nemuritoare ale anilor de dinainte de '89, când bunici și mame făceau din nimic pleaznă și încropeau deserturi delicioase cu ingrediente simple, pe care le aveau la îndemână, toate produse în casă, cu excepția zahărului și a untului, care erau bunuri de oarecare contrabandă.
Citește mai mult »
Vorbăria nu e ce ne-am propus să facem, pentru că știm că n-ai timp de povești și detalii picante despre cum am aflat de acest aluat de pizza absolut fenomenal. Însă trebuie să știi că da, este o rețetă italienească pentru blat subțire, care se pufoșează doar pe margine, iar
Citește mai mult »