Dacă îți place brânza maturată, știi deja că trebuie să aibă gustul pe care ți-l amintești din vacanțele copilăriei la bunici. Tot din verile petrecute la ei sigur ți-e dor de mirosul îmbietor de plăcintă proaspătă cu brânză sărată, pe care s-o mănânci cu poftă, generos mânjită cu smântână groasă
Citește mai mult »
Burek-ul bulgăresc cu miel, brânză, smântână și mentă este o rețetă tradițională din bucătăria balcanică, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită gustului său inconfundabil. Această plăcintă cu aluat crocant și umplutură aromată de miel și brânză amestecată cu smântână este un deliciu culinar care te va transporta într-o
Citește mai mult »
Asta este - fără glumă - cea mai bună rețetă de cozonac fără frământare din țară!
A zis cineva... cozonac?
Cel mai bun cozonac are acum rețeta online - mama ar fi mândră, și e momentul să facem mândre toate mamele (sau invidioase, pe cele care încă nu știu să facă așa
Citește mai mult »
În ceea ce privește deserturile, bucătăria grecească are multe influențe turcești, iar acest chec (sau prăjitură însiropată) cu griș nu face excepție. Prăjitura asta este un fel de copil din flori dintr-un mariaj între chec și baclava, unde s-a strecurat și aroma portocalelor: textura fină a checului este transformată în
Citește mai mult »
Ai mers vreodată pănă în Băneasa, doar ca să mănânci chifteluțe suedeze cu piure, gem de merișoare și sos gravy?
Ei bine, dacă vrei să te bucuri și acasă de această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos. Vei obține chifteluțe proaspete, chiar mai pufoase
Citește mai mult »
Gogoșelele de iaurt sunt cea mai bună soluție atunci când nu ai chiar chef de clătite, dar ai mânca ceva asemănător, care se face mai repede, cu mai puțină bătaie de cap. La gogoșelele de iaurt nu prea poți greși coca - dacă iese prea moale, faci un fel de
Citește mai mult »
Prăjitura asta e dintre acele rețete nemuritoare ale anilor de dinainte de '89, când bunici și mame făceau din nimic pleaznă și încropeau deserturi delicioase cu ingrediente simple, pe care le aveau la îndemână, toate produse în casă, cu excepția zahărului și a untului, care erau bunuri de oarecare contrabandă.
Citește mai mult »
Vorbăria nu e ce ne-am propus să facem, pentru că știm că n-ai timp de povești și detalii picante despre cum am aflat de acest aluat de pizza absolut fenomenal. Însă trebuie să știi că da, este o rețetă italienească pentru blat subțire, care se pufoșează doar pe margine, iar
Citește mai mult »