duminică, noiembrie 16, 2025
Home > Reteta > Salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă

Salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă

O salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă sună bine, așa-i? Adică vrei ceva bun, care să țină și de foame cât de cât, să se facă și în două minute pe ceas și ai în casă o conservă de fasole, o roșie și o ceapă? Păi e destul. Mai trebuie puțin ulei, piper și sare și, dacă ai și niște pătrunjel, te-ai scos!

Rețeta asta e atât de simplă, că e aproape rușinos să o punem aici, dar e păcat să nu, pentru că este foarte gustoasă, sățioasă și o idee bună pentru cine vrea ceva rapid de mâncare, fără prea mult efort.

Merge cu pâine prăjită și cu poftă mare!

Se mai pot adăuga în ea diverse, practic ce mai găsești prin frigider, dar merge bine cu carne de pui rămasă de la puiul făcut la cuptor cu o zi înainte, cu măsline, cu ardei copt, cu morcov ras, cu castraveți cruzi sau chiar murați. Practic, e o salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă în care chiar poți pune aproape orice și tot iese gustoasă.

Încerci?

Imprima reteta
Salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă
Această salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă aproape că se face singură.
Categorie Brunch, Salate
Keyword ceapă, fasole, roșii
Timp de preparare 2 minute
Portii
porție
Ingrediente
  • 1 conservă fasole (cea cu bob mare este cea mai bună), scursă și spălată de zeamă într-o sită
  • 1 buc. roșie galbenă sau roșie, tăiată cubulețe
  • 1 jumătate ceapă roșie, dar merge și albă la nevoie, tăiată peștișori
  • 3 fire pătrunjel tocat
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 pic ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet (sau zeamă de lămâie – opțional!)
Categorie Brunch, Salate
Keyword ceapă, fasole, roșii
Timp de preparare 2 minute
Portii
porție
Ingrediente
  • 1 conservă fasole (cea cu bob mare este cea mai bună), scursă și spălată de zeamă într-o sită
  • 1 buc. roșie galbenă sau roșie, tăiată cubulețe
  • 1 jumătate ceapă roșie, dar merge și albă la nevoie, tăiată peștișori
  • 3 fire pătrunjel tocat
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 pic ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet (sau zeamă de lămâie – opțional!)
Etape
  1. Se desface conserva, se scurge și se spală fasolea într-o sită. Apoi se taie roșia, ceapa, se amestecă toate ingredientele într-un bol și se mănâncă!
Notitele retetei

Dacă vrei o variantă caldă, călește întâi ceapa în ulei și adaugă roșiile, dar ai grijă să nu se "topească", apoi ia de pe foc și adaugă fasolea.

 

P.S. Poza de detaliu este reală, ca și gustul! Cea cu salata în bol e îmbunătățită cu Gemini NanoBanana, care poate face tot felul de chestii destul de cool dacă știi să-i ceri! Ce nu poate, dar putem noi, e să facă în realitate o salată rapidă de fasole cu roșii și ceapă!

Partajeaza reteta