Chifteaua vegană (sau de post), ca și cârnatul vegan, face obiectul unei sumedenii de încercări – unele mai reușite, altele nu prea. Rețeta asta e dintre cele reușite, așa că avem inimă bună și o scriem aici, să aveți și voi parte de așa bunătate. Merge extraordinar cu muștar!
Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 70 minute |
Portii |
chiftele cât podul palmei
|
Ingrediente
- 500 g linte roșie
- 2 linguri ulei de cocos merge și cu ulei de floarea soarelui, desigur
- 2 buc. ceapă mărunțite, tocate fin
- 1 fir praz tocat mărunt
- 2 legături mărar tocat
- 2 legături pătrunjel tocat
- 3 căței usturoi tocat
- 2 linguri condimente amestec de boia, piper, coriandru, cimbru, ienibahar
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri drojdie inactivă (asta e pentru aromă, se poate sări dacă nu ai)
- 5 linguri (la ochi) făină de soia (merge și cu făină obișnuită)
- 2 linguri tărâțe de psyllium (dacă nu ai, mai pune făină până se pot forma chiftele din amestec)
- 1 praf sare (după gust)
Ingrediente
|
|
Etape
- Fierbem juma' de kil de linte roșie, cu grijă să nu se lipească de fundul cratiței. Separat călim în tigaie în ulei de cocos două cepe mărunțite, un fir de praz tocat, două legături de mărar tocat, două legături de pătrunjel tocat, trei căței de usturoi, condimente gen boia, piper, coriandru, cimbru, ienibahar, apoi stingem cu două linguri de sos de soia. Când a fiert lintea, o scurgem (și păstr[m apa, să mai subțiem amestecul la nevoie), apoi o amestecăm cu ce e în tigaie, adăugăm drojdie inactivă cam două linguri, făină de soia și tărâțe de psyllium la ochi, până ne place consistența, apoi adăugăm sare cât să ne placă gustul. Formăm apoi din amestec 16 chiftele, le aliniem 4x4 în tavă pe o hârtie de copt și le dăm la cuptor la 180° cam 35 de minute pe o parte și încă 15 pe cealaltă.
Notitele retetei
Merg unse cu muștar cu mărar. Poftă bună!
Partajeaza reteta