Dacă în articolele precedente am acoperit alimentele neperisabile esențiale și alimentele conservate pe care le poți lua cu tine în călătoriile cu rulota, de această dată îți vom prezenta câteva rețete de călătorie, care să te inspire și să-ți arate cât de ușor este să te poți bucura de mese delicioase la drum lung.
Îți propunem un meniu pentru întreaga zi:
La micul dejun: Fulgi de ovăz cu banane și unt de arahide
La prânz: Piept de pui la grătar cu piure de cartofi și murături
La cină: Paste cu sos de roșii și busuioc
Timp de preparare | 45 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 400 grame piept de pui dezosat
- un praf de sare
- un praf de piper
- 1 linguriță boia dulce de ardei
- 1 linguriță ulei de floarea soarelui
- 500 grame cartofi albi sau 200 grame fulgi de cartofi
- 2 lingurițe de unt (opțional)
- 200 grame castraveți murați
- 1 litru apă
Ingrediente
|
|
Etape
- Pieptul de pui trebuie dezghețat (dacă e cazul) și tăiat în felii de-a latul bucății de carne.
- Feliile de pui se ung cu sare, piper, boia dulce de ardei și ulei și se lasă un pic la marinat.
- Puiul se frige pe grătarul încins, pe ambele părți, până când se rumenește după gust.
- Cartofii se decojesc, se taie cubulețe și se fierb cu un vârf de cuțit de sare (apa trebuie să acopere cartofii și să-i depășească un pic), vreme de 20 de minute.
- Cartofii fierți se scurg de apă și se strivesc cu o furculiță sau cu un instrument special, amestecându-se cu sare și unt.
- Dacă e vorba despre fulgi de cartofi, fiecare tip conține și instrucțiunile de preparare pe ambalaj. De obicei se pune apa la fiert (400 ml – adică o cantitate dublă față de cantitatea de fulgi), cu o jumătate de linguriță de sare și o lingură de unt (untul e opțional).
- Când apa fierbe se toarnă fulgii și se amestecă.
- Fulgii nu mai trebuie fierți în apă, ci întregul conținut se amestecă și se întărește, după care poate fi servit.
- Castraveții murați se servesc alături de pui și de cartofi.
Partajeaza reteta